Muratpaşa Belediyesi, dijital kütüphane için son aşamaya geldi.
Muratpaşa Belediyesi; kütüphanecilikte dijital dönemi başlatıyor. Meltem Mahallesi’nde hazırlanan Muratpaşa Belediyesi Dijital Kütüphanesi’nin tüm altyapı çalışmaları tamamlandı. Yakın zamanda hizmet veremeye başlayacak olan Muratpaşa Belediyesi Dijital Kütüphanesi; vatandaşlara, istedikleri kitaba internet üzerinden üzerinden ulaşıp okumalarına olanak tanıyacak. İnternet üzerinden üyelik sistemi ile çalışacak olan dijital kütüphane; dijital ortamdaki tüm kitaplara ulaşılmasını sağlayacak.
Dijital kütüphanenin çalışma sistemi ve hazırlıklar hakkında bilgi veren Muratpaşa Belediyesi Kütüphane Müdürü Hüseyin İşcan, “Vatandaşlarımız, belediyemiz web sitesi üzerinden yapılacak üyelik işlemlerinin ardından, dijital ortamdaki kitapları, bilgisayarları veya tabletleri aracılığıyla, zamandan ve mekandan bağımsız olarak okuyabilecek” dedi.
Meltem Mahallesi’nde hizmet verecek olan dijital kütüphaneye gelerek burada kitap okumak isteyen vatandaşlar için de 10 adet bilgisayar bulunduğu, ücretsiz internet hizmeti de sunulacak olan kütüphanede ayrıca 4000 adet basılı kitap yer aldığı kaydedildi.
Kütüphanede şiir günleri, forumlar, imza günleri gibi etkinliklerin de gerçekleştirileceği ifade edilirken, kütüphaneye, geçtiğimiz günlerde Termessos’ta yaşamını yitiren şair Mehmet Erdem’in adının verilmesinin planlandığı kaydedildi.