-Muratpaşa Kaymakamlığı Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi ile Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen sanat ve meslek kurslarına devam eden bin 704 kursiyerin yaklaşık 10 bin eseri, Cam Piramit’te sergileniyor.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yıl sonu sergisini Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karabacak, Azize Kahraman Halk Eğitimi Müdürü Kenan Yavuz, kursiyerler ve vatandaşlarla birlikte kurdela keserek ziyarete açtı. Başkan Uysal, eşi Ümran Uysal ve katılımcılarla birlikte sergiyi gezerek, el emeği göznuru ürünler hakkında bilgi aldı.
Müzik aletleri kursuna devam eden kursiyerlerin mini konseri sonrası yapılan açılışta konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; meslek kurslarının, kadının toplum yaşamında etkin kılınması için önemine dikkat çekti. Başkan Uysal, “17 kurs merkezimizdeki kurslarımıza, 24 branşta 1704 komşumuz devam etti. Bizlerin görevi, sadece yol, kaldırım, park yapmak değil. Elbette, bunları da en güzel şekilde yapıyoruz. Kadınlarımızı, toplum yaşamında etkin kılmak da görevimiz. Kurslarımız, bu açıdan çok önemli. Omuz omuza, tasada ve kederde kardeşçe yaşamalı, toplumsal dayanışmayı artırmalıyız” dedi.
Muratpaşa Kaymakamı Arısoy da yaptığı konuşmada, öğretmenlerle kursiyerleri kutladı.
Başkan Uysal, eşi Ümran Uysal, Kaymakam Arısoy. İlçe Milli Eğitim Müdürü Karabacak ve Azize Kahraman Halk Eğitimi Müdürü Yavuz’la birlikte sergilenen eserleri tek tek inceledi. Başkan Uysal, eserler hakkında, öğretmenler ve kursiyerlerden bilgi alırken, Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Yavuz, Başkan Uysal’a yağlı boya tablo hediye etti.