AK Parti Antalya Milletvekili ve Milletvekili adayı Hüseyin Samani, seçim çalışmalarına ilçelerde devam ediyor.
Antalya’nın Kumluca ve Finike’de seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Antalya Milletvekili ve Milletvekili adayı Hüseyin Samani, Kumluca Toptancı Hali komisyoncuları ve esnafını ziyaret ettikten sonra Finike’nin Yeşilyurt ve Turunçova mahallelerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Ulusal Tarım Stratejisi Kırsal Kalkınma Planı çerçevesinde yüzde 50 hibe destekli iki soğuk hava deposunun açılış törenine katıldı.
Açılışta konuşan Hüseyin Samani, tarım sektörünün dünyadaki en zor işlerden biri olduğunu belirterek, “Son 12 yılda Türk tarımı ciddi bir gelişme ve büyüme kaydetti. Bu gelişmenin altında hiç şüphesiz tarımsal yatırım yapan müteşebbislere krediye ulaşma imkanı sağlanması ve faizlerin düşürülmesi yatıyor. Üretici bundan 12-13 yıl önce yüzde 56-60 faizlerle Ziraat Bankası’ndan kredi alabiliyordu. O da 1 yıl vadeliydi. Ertesi yıl ödemediğiniz zaman temerrüde gidiyordu. Şu anda üretici yüzde 0 ile 5 arasında faizle kredi alabiliyor. Bu kadar çok tesis yapınca, bu kadar çok bahçe kurulunca, sera kurulunca, üretim yapılınca üretimde de artış oluyor” dedi.
“ÇİFTÇİYE DAHA AKILCI DESTEKLEMELER YAPILIYOR”
Tarımsal üretimin artmasıyla birlikte pazarlama sorununun ortaya çıktığını söyleyen Hüseyin Samani, bu nedenle ihracatın teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Üretilen tarımsal ürünlerin depolanması ve ambalajlanması aşamalarının da son derece önemli olduğunu vurgulayan AK Parti Antalya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hüseyin Samani, sözlerini şöyle sürdürdü.
“Bütün bunları yaparken bizim teknolojiyi kullanmamız lazım. Eskiden zirai ilaç kullanırlardı. Faturasını getirene destek verilirdi. Akıllı yatırımlar yapmamız lazım. Çiftçilerimizin önünü açmak için, ürünlerini daha değerli kılmak için Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programının ülke tarımı için manidar olduğunu düşünüyorum. Zira sadece Antalya’da bugüne kadar 153 tesis Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı neticesinde, yani yüzde 50 sini tarım bakanlığının karşıladığı yüzde 50’sini müteşebbislerin karşıladığı hibe modeli sayesinde açıldı.”
AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Nevin Korkmaz’ın da eşlik ettiği ziyarette Samani, Finike’nin Saklısu Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların sorunlarını dinledi. Saklısu Mahallesi’nde vatandaşların 2B ile ilgili sorularına yanıt veren Samani, “Yıllarca mağdur olmuş vatandaşın 2B sorununa söz verdiğimiz gibi çözüm bulduk. Ancak yasa çıkar çıkmaz muhalefet hiç vakit kaybetmeden ramazan pidesi gibi sıcağı sıcağına Anayasa Mahkemesine götürüp iptal ettirdi. Bu ve benzeri vatandaşımızı sıkıntıya sokan sorunların çözümü için Anayasa’da yeni düzenlemeler yapmak gerekiyor.Bu nedenle de yeni anayasa teklifimizi sunduk” dedi.