Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Ali Başkanı Adnan Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Nekropol alanı projesine ilişkin düzenleyeceği basın toplantısının iptali için Yüksek Seçim Kurulu’na (YKS) müracaat ettiklerini söyledi.
MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya, gündeme dair açıklamalar yapmak için basın mensupları ile bir araya geldi. Antalya’da önceleri Festival Çarşısı olarak kullanılan ve yaklaşık 10 yıl önce Büyükşehir Belediyesi’nin ’Doğu Garajı ve Halk Pazarı’ projesi inşaat kazısı sırasında tarihi mezarların ortaya çıkmasıyla Nekropol alanının müze olarak düzenlenmesi için çalışmaları hakkında alanda bugün basın toplantısı yapacak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in toplantısı Muratapaşa İlçe Seçim Kurulu kararıyla iptal edilmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in bugün sabah yapacağı toplantının iptali için seçim kurulana kendilerinin müracaat ettiklerini belirten Kaya, “bugün Menderes Türel’in yapacağı toplantının iptali için seçim kuruluna müracaatımızı yaptık. Seçim kuruluda bizi haklı buldu ve toplantı iptal edildi." dedi.
8 HAZİRAN’DA GÜNEŞ BİR BAŞKA DOĞACAK
7 Haziranda yapılacak olan genel seçimlere gece gündüz çalıştıklarını belirten Kaya, “Antalya’mızın Kaş’ından Gazipaşa’sına kadar her ilçesinde, beldesinde, köyünde ulaşılmadık vatandaş, sıkılmadık el bırakmadık. Gece demeden, gündüz demeden, yorulmadan, bıkmadan seçim beyannamemizi anlatmak için çalmadık kapı bırakmadık. Ülkemizin Kurtuluş savaşından bu yana en önemli dönemeçlerinden birisi olan bu seçimlerle birlikte yeni bir sürece girecek. 13 Yıldır Türk Milletinin üzerine karabasan gibi çöken, adeta milletimizin kabusu olan, kendi tabirleri ile Cumhuriyetimizin reklam arasının bitmesine çok az bir zaman kaldı. İnşallah 8 Haziran sabahı, güneş güzel ülkemize bir başka doğacak” dedi.
Kendi saha çalışmalarında zorlama, tehdit, şantaj ne de baskı yapılmadığını ifade eden Kaya, " Çalışmalarımızda devlet imkanı da kullanmadık. Halkımızın milli ve manevi değerlerine hassasiyet göstererek imkanlarımız nispetinde çalışmalar yaptık. " dedi. İktidar partisinin Kuma kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimlerin tüm imkanlarını kullandığını ileri süren Ali Adnan Kaya , Yarım çalışmaları sanki bitmiş gibi gösterdiler. Toki tarafından yapımı hala devam etmekte olan koltukları bile takılmamış Antalya Stadyumu bitmiş gibi gösterip açılışını yaptılar. İnşaatı devam etmesine rağmen Kepez’deki Devlet Hastanesinin açılışını yaptılar." diye konuştu.