Türk Kadınlar Konseyi Derneği Antalya Şube Başkanı Tülay Ersoy ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok’u ziyaret etti.
Türk Kadınlar Konseyi Derneği Antalya Şube Başkanı Tülay Ersoy ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok’u makamında ziyaret ederek derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Tülay Ersoy, Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin 1959 yılında Ankara’da kurulduğunu ifade ederek, 15 şubesi ile hizmet verdiğini söyledi. Ersoy, derneğin amacının kadınların maddi ve manevi kalkınmasında dayanışmayı sağlamak olduğunu belirtti.
Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, “AESOB olarak dezavantajlı gruplara meslek edindirmeye yönelik MEKSA Vakfı, İŞKUR ve İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte birçok meslek dalında ortak eğitim çalışmaları düzenliyoruz. Günümüzde çocuk yaşta evlendirilen ve evlendikten 20 yıl sonra eşlerinden ayrılan bir çok kadın var. Ne yazık ki çaresiz kalıyorlar. Ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Onlara yol göstermek, iş bulmak ve bir meslek öğretmek gerek. Bu konuda biz de üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.