Ardahan Üniversitesi Yenisey Yerleşkesi’ndeki golf sahasının yapımında sona yaklaşıldı. Hizmete girecek golf sahasından golf sporuna meraklı herkes faydalanabilecek.
Golf sahasının yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Konuyla ilgili gazetecilere bilgi veren Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) Sekreteri Özgür Küçük, Türkiye’de sadece Marmara Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi’nin golf sahasına sahip olduğunu belirterek, “Golf sahasını üniversitemize kazandırmada büyük katkıları olan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’a çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. Öte yandan Küçük, saha yapımı için şimdiye kadar yaklaşık 1 milyon TL harcandığını ifade etti.
213 bin metrekare (213 dönüm) alanı kapsayan sahanın yapımını yüklenen firma yetkilisi Mustafa Selçuk, “Sahada 3 parkur var. 1. Parkur 4 vuruş, 2. Parkur 5 vuruş, 3. Parkur 3 vuruştan oluşmaktadır.” dedi. Hiçbir tesis yokken bile golf alanında iki şampiyon çıkaran Ardahan için Yenisey Yerleşkesi’nde hizmete girecek olan saha ve tesisin çok önemli olduğunu kaydeden Selçuk, “Ardahan’da böyle bir saha ve tesis olduğunda daha büyük başarılara imza atılacağına inanıyoruz.” diyerek, ayrıca çalışmalarda kendilerine destek veren BESYO Yüksekokul Sekreteri Özgür Küçük’e teşekkür ettiğini belirtti.
Tarihi Anlaşma
Yenisey Yerleşkesi’ndeki golf sahası projesi için geçmişte Türkiye Golf Federasyonu ve Ardahan Üniversitesi arasında karşılıklı olarak bir protokol imzalanmıştı. Bu bağlamda Federasyon Başkanı Ahmet Ağaoğlu Ardahan’a gelerek Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ı makamında ziyaret etmişti. 25 Aralık 2014 Cuma günü yapılan ziyaret sırasında Ağoğlu Yenisey Yerleşkesi’nde yapılan çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunmuştu.