5’incı yılını geride bırakan Ardahan Üniversitesinin 2014-2015 Akademik Yıl Mezuniyet Töreni’nde büyük coşku vardı.
Yenisey Yerleşkesi Spor Salonu’nda gerçekleşen ve 437 öğrencinin mezun olduğu ‘2014-2015 Akademik Yıl Mezuniyet Töreni’ne Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği’nden Baş Büyükelçi Ata Övezoviç Serdarov, Eğitim Ateşesi Nagmat Nazarov ile Konsolos Myratgıldi Akmemmedov başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi, davetli, ARÜ’lü yönetici, akademik-idari personel ve öğrenciler ile aileleri katıldı.
Törende ilk sözü ARÜ’de dereceye giren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İBEF) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Aliye Çolak aldı.
Ardahan Üniversitesinde hocaları sayesinde çok şey öğrendiklerin söyleyen Çolak, “Biz öğrenciler için başlangıçlar güzel, bitişler ve ayrılıklar zordur. Ardahan Üniversitesi’nin değerli hocaları sayesinde bizler kendimiz ve alanımızla ilgili çok şey öğrendik. Öte yandan Ardahan Üniversitesi’nin bir mezunu olarak ülkemize yararlı birer yurttaş, ailemize layık bir evlat olmak için tüm gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz. Her alanda yaptıklarımızla gurur duyulacaktır.” diyerek, öğrencileri hayata ve mesleki alana iyi bir şekilde hazırladıkları ve büyük emek verdikleri için ARÜ’lü akademisyenlere teşekkür etti.
Rektör Prof. Dr. Korkmaz: “Ülkemizin Dünyaya Söyleyecek En Önemli Sözü Gençlerimizdir.”
Hızla gelişen ve değişen dünya ortamında Kafkasya coğrafyasında bulunan Türkiye’nin geleceğini gençlerin belirleyeceğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Hayata karşı duruşlarımız bizim kaderimizi belirler. Bu coğrafya da bizim kaderimizdir. Dünyanın en hengameli coğrafyasında yaşıyoruz. Bu coğrafyada yaşayan insanların asla uyumaya gaflet göstermeye ve hoşnutsuzlukta bulunmaya imkânları yoktur. Öte yandan dünya çok hızlı bir şekilde değişmektedir. Ama dünyayı değiştirenler onu seyredenler değil, dünyaya müdahale edenler veya dokunanlardır. Bizler dünyaya sevgi ve aşkla dokunmalıyız. Dolaysıyla hızla gelişen ve değişen bu dünyada Türkiye’nin söyleyecek sözü vardır. Ülkemizin o sözü siz gençlersiniz. Nitekim biz artık ürettiklerimizle dünyaya kendimizi kabul ettirelim. Bunun garantisi ve varlığı siz gençlersiniz.” diyerek, ülkemizin gerçek kaynağının “iyi yetişmiş ve geleceğimizin ışığı olan gençler”den meydana geldiğini dile getirdi.
Vali Deniz: “En Fazla Uluslararası Öğrencisi Olan Üniversiteler Arasındayız.”
Ardahan Valisi Ahmet Deniz, üniversitelerin bilgiyi üreten ve teknolojiye çeviren yerler olduğunu ve bu nedenle büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Ardahan Üniversitesi bölgede çok etkili ve iyi bir eğitim yuvasıdır. Genç bir üniversite olmamıza rağmen yaklaşık 4 bin öğrencimiz var. Bunun yaklaşık 400 civarı da yurt dışından gelen öğrencilerimiz. Bu çok önemli bir rakamdır. Küçük bir vilayet olmamıza rağmen en fazla uluslararası öğrenci barındıran on üniversiteden birisiyiz. Onun için başta Rektörümüz olmak üzere tüm ARÜ’lülere tebriklerimi sunmak istiyorum.” diye konuştu.
Türkmenistan Ankara Baş Büyükelçisi Serdarov: “Rektör Prof. Dr. Korkmaz’a Sunduğu İmkânlar Nedeniyle Minnettarız.”
Programa onur konuğu olarak katılan Türkmenistan Ankara Büyükelçiliğinden Baş Büyükelçi Ata Övezoviç Serdarov konuşmasına kendilerine yapılan nazik davetten dolayı teşekkür ederek başladı. Serdarov, Ardahan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın “öğrenci merkezli” bir eğitim-öğretim anlayışını uygulamalarıyla somutlaştırdığını belirterek, “Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın sundukları imkânlardan dolayı minnettarlığımı bildirmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.
Türkiye ve Türkmenistan ilişkilerine değinen Serdarov, iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağların üst düzey dostluklar neticesinde daha güçlendiğini belirterek, “Değerli kardeşlerim… Türkiye tarihi, medeniyeti, kültürü, dili bol olan; Yani Yunus Emre, Hoca Ahmet Yesevi, Karacaoğlan’ı olan; destanları olan ve kendini tanıtan bir ülkedir. Öte yandan Türkmenistan’da 600’den fazla Türk şirketi faaliyet göstermektedir. Türkmenistan vatandaşının kalkınmasında değerli katkılar sağlamaktadırlar. Ben burada bir millet iki devlet olan Türkmenistan’la Türkiye’nin dostluk ve ilişkilerinin devam etmesini arzularım.” diye konuştu.