Çanakkale Şehitleri Anma günü etkinlikleri Aydın’da bir hafta boyunca devam etti. Aydın Bahçeşehir Koleji öğrenci ve öğretmenleri tarafından düzenlenen ’Çanakkale Ateşi’ adlı gecede öğrenciler gösterileri ile ailelerini ve öğretmenlerini duygulandırdı. Şehit yakınlarının da katıldığı gecede şehit aileleri onurlandırıldı.
Aydın Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Çanakkale Ateşi’ isimli programda bu eşsiz zafer aziz şehitlerimizin 100.yılına yakışır bir şekilde anıldı. Okul müdürü Sümer Mustafa Güngör gecede yaptığı konuşmada “Bizler Aydın Bahçeşehir Koleji olarak tüm çocuklarımızın dahil olduğu böyle anlamlı gecelere imza atmaktan inanın çok gururluyuz. Derslerimizde o dönemlerde yaşananları, hatta yaşanamayan hayatları anlatmak, dile getirmek elbette çok önemli. Ancak kendi tarihlerini bizzat yaşayarak hissederek, o kimliğe bürünerek sahnelemeleri kadar etkili olamayacağına inandığımızdan böylesine özel gecelerde çocuklarımızla birlikte sizleri düzenliyor, bu nedenle de bu programları sadece bir etkinlik olarak görmüyoruz” dedi.
Sosyal Bilgiler Öğretmeni Açelya Taşdemir’in rehberliğinde düzenlenen gecede Görsel Sanatlar Öğretmenleri Büşra Gül Güngör ve Arefe Mithat tarafından hazırlanan dekorlar da gecenin anlam ve önemini vurguladı. “Çanakkale Ateşi” adlı program da olaylar kronolojik sıra ile anlatıldı. Haksız başlayan saldırılar, birliklerde Anadolu’dan asker alınması gerektiğine dair alınan kararlar, yurdun dört bir köşesinde yakılan kına ve uğurlamalar, verilen acı kayıplar ve sonunda gerçekleşen zafer sevinci Açelya Taşdemir’in yazdığı dramalar ve Halk Oyunları Eğitmenleri Bilge Gülbaş ile Süleyman Durmuş’un hazırladığı konu ile bütünlüğü sağlayan halk oyunları ile izleyiciye aktarıldı. Müzik öğretmeni Gözde Şendağ’ın solo parçalarla destek verdiği gecede Öğrencilerin performansları izlemeye değerdi.