Başbakanlık Afet Fonu tarafından Aydın’da sel ve don nedeniyle zarar gören bin 458 çiftçiye, 3 milyon TL destek verileceği belirtildi.
AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Zeynep Karahan Uslu, AK Parti il binasında düzenledikleri ortak basın toplantısında Aydın’da aylarda yaşanan sel baskını ve don olaylarından zarar gören ancak TARSİM sigortası yaptırmayan bin 458 çiftçiye Başbakanlık Afet Fonu tarafından 3 milyon TL ödeme yapılacağını müjdeledi.
Aydın’ın son 70-80 yılının en fazla yağışının yaşandığı bir dönemi yaşadığına işaret eden AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, “Yaşanan doğal afetten çiftçilerimiz büyük zarar gördü. Ürünlerini sigortalatan üreticilerimizin zararları karşılandı ancak, TARSİM’den faydalanmayan çiftçilerimiz mağdur oldu. Aydın’a yapılan tarım desteklerini 6 kat artırmış olan AK Parti Hükümeti, bu duruma kayıtsız kalmadı. TARSİM’den yararlanmak üreticilerimizin zararlarının karşılanması ve üretimin devamının sağlanması amacıyla Başbakanlık Afet Fonu tarafından çiftçilerimize aktarılmak üzere Aydın Valiliği’nin hesabına 3 milyon TL aktarıldı. Çiftçimize Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle bir destek verildi. İnşallah yaraların sarılmasında bir nebzede olsa faydalı olur” dedi.
Aydın Valiliği’nin hesabına aktarılan 3 milyon TL’lik desteğin sel ve dondan zarar gören bin 458 çiftçiye, kişi başı 2 bin TL olarak aktarılacağı ifade edildi.