Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ilçede bulunan 12 liseye 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümü günü gösterime giren Son Mektup adlı filmin biletlerini ücretsiz olarak dağıttı.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümü ve Şehitler Günü etkinlikleri Nazilli Belediyesi Kültürel ve sanatsal faaliyetleri kapsamında bir ilke daha imzasını attı. Çanakkale Savaşı sırasında yazılan mektubun hikâyesini anlatan ve 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümünde sinemalarda gösterime giren Son Mektup Filminin biletlerini ilçede bulunan 16 liseye ücretsiz olarak dağıtıldı. Nazilli’deki her liseye Son Mektup filminin biletlerinden 80 er adet olmak üzere okul idarelerine Nazilli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından teslim edilirken Okul İdaresince belirlenen 80 ‘er kişilik öğrenci gurupları Nazilli Belediyesi Cep Sinema Salonunda Son Mektup adlı filmini belirlenen seanslarda izleyebildi.
İlk gösterimi Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ile birlikte izleyen Başkan Alıcık Son zamanların en büyük bütçeli Çanakkale filmi olan Son Mektup filminin her kes tarafından izlenilmesi gerektiğini vurguladı. Belediye Başkanı Haluk Alıcık “Çanakkale Zaferi’nde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı, vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında böylesi bir film yapılması çok umut ve mutluluk verici oldu. Bu zafer, vatan topraklarını korumak için şaha kalkan bir milletin bağımsızlık aşkı uğruna ibret verici bir kahramanlık destanıdır. Bu zafer, Türk’ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir. Konu vatan ve bağımsızlık olduğunda, gerisinin teferruat olduğunun en büyük ispatıdır. Bu zafer, aynı vatanda yaşayanların tek bir vücut, tek bir beden olduğunun resmidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli, bağımsızlık ve özgürlüğün simgesidir. Dünyada bir emsali daha bulunmayan, yüce milletimiz ile kahraman ordumuzun büyük fedakarlıklarla kazandığı bu zaferin önemi gençlerimize ve gelecek nesillere yeterince anlatılmalı, gazi ve şehitlerimiz rahmetle, saygıyla, minnetle yâd edilmelidir. Unutulmamalıdır ki ’Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer’. Tarihimiz çok önemli. Şanlı geçmişimiz, şanlı ecdadımız bu tür yapıtlar ile geleceğimize aktarmak zorundayız. Ne mutlu onları yad eden böyle güzel insanların varlığına" dedi.