Didim Belediye Meclisinin Haziran ayı Meclis Toplantısı Didim Belediye Başkan vekili İbrahim Eray başkanlığında yapıldı.
Didim Belediye Meclisinin Haziran ayı Meclis Toplantısına Didim Belediye Başkan vekili İbrahim Eray başkanlık etti. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın şehir dışında olması sebebiyle toplantıya başkanlık edemezken toplantıya CHP’den Sevinç Karataş, DSP’den Mustafa Kıray ve MHP’den Özgür Makascıoğlu mazeretli olarak katılmadı. Gündem öncesinde MHP’li Salih Yarmacı’nın önergesi okunurken, önerge çerçevesinde Hisar Mahallesi 2299 sokakta yaşayan bir vatandaşın evinin yanındaki parkın bakımı üstlenmesi ve parkada eşinin adının verilmesi noktasında talebini kendisine ilettiğini ve bunu da mecliste ele alınmasını istedi. Başkan vekili İbrahim Eray, konunun belediyedeki yetkili kurumlarca değerlendirilip daha sonra meclise gelebileceğini söyledi. MHP’li Salih Yarmacı verdiği diğer önergede ise Akköy Mahallesinde yaşanana susuzluk sorununun dile getirirken, bu konuda adım atılmasını dile getirdi. Başkan Vekili İbrahim Eray konunun Büyükşehir’i ilgilendirdiğini söyledi ve takipçisi olacaklarını belirtti.
Ardından gündeme 4. Madde olarak Akköy Mahallesindeki bir yerin plan tadilatı konusu oy birliğiyle gündeme alındı.
Ardından Gündeme geçildi. Gündemin ilk maddesinde Araç alımı ile ilgili Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’a yetki verilmesi” konusu görüşüldü. Başkan vekili İbrahim Eray daha önce alınan 900 Bin TL’lik kredi kapsamında 700 Bin TL’ye belediye bir çok araç alımının yapıldığını belirterek “Geriye kalan 200 Bin TL’lik krediyle de 2 adet çift kabin 2 adet ticari araç alımı için başkan yetki verilmesi konusudur.” dedi.
MHP’den Nuh Ali Yılmaz, AK Parti’den Murat Parmaksız’ın dışındaki diğer 5 AK Partili Meclis Üyesinin hayır oyu vermesine rağmen madde oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise İlçemiz dahilinde boş bulunan arsaların ot temizliği, zararlılara karşı ilaçlanması ve gerektiğinde çevresine zarar vermemesi için etrafının çevrilmesine ait ücret tarifesi ele alındı. Konu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Gündemin üçüncü maddesinde ise Didim Belediyesi Disiplin Amirleri Yönetmeliği” konulu yazısı ele alındı. Maddeyle ilgili bilgiler veren Başkan Vekili İbrahim Eray yönetmeliğin İçişleri Bakanlığınca gönderildiğini belirtti ve meclislerin bu konuda karar alması gerektiğini söyledi. Maddeye AK Parti grubu hayır verirken madde oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde yer alan Akköy Mahallesindeki bir yerin plan tadilatı konusu İmar Komisyonuna sevk edildi. Haziran ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu 8 Haziran Pazartesi günü saat 14:00’de yapılması kararı alınarak toplantı kapandı.