Nazilli Fotoğraf ve Plastik Sanatlar Amatörleri Derneği (NAFOD) tarafından düzenlenen ‘2015 9. Karma Fotoğraf Sergisi’ Nazilli Devlet Hastanesi’nde açıldı.
19 NAFOD üyesinin çekmiş olduğa ve 50 fotoğraftan oluşan sergi, hastaneye muayene olmak için gelen hastalar ve hasta yakınları tarafından büyük ilgi gördü. Serginin hastaneye tedavi için gelen hastalar üzerinde olumlu etkiler bıraktığını söyleyen Nazilli Devlet Hastanesi yöneticisi Opr. Dr. Şafak Çalışkan, “Hastanemize muayene için gelen hastalarımız ve hasta yakınlarımız şu anda hastanemiz girişinde bulunan fotoğraf sergimizi görünce hemen fotoğrafları inceliyorlar ve mutlu oluyorlar. Ruhen de rahatlıyorlar. Bilindiği gibi sanat ve sanatsal etkinlikler sağlığımızın bir parçasıdır. Sanatın her türü insanı rahatlatır, dinlendirir” dedi.
“NAZİLLİ BİR KÜLTÜR KENTİDİR”
Nazilli’de bu tarz etkinlikler düzenleyerek ilçeye kültürel olarak katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyleyen NAFOD Başkanı Turan Keskin, “2010 yılından bu tarafa da TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) içinde yer alan derneğimiz, üyelerinin bireysel çalışmaları dışında, üyelerinin katılımıyla daha çok proje bazlı çalışmalar üreterek, yurt içi ve yurt dışı platformlarda, özelde Nazilli’mizin adını duyurmakta, genelde fotoğraf sanatı dünyasına katkıda bulunmaktadır. Sergimiz 19 NAFOD üyelerinin 50 adet fotoğraflarından oluşmaktadır. Karma bir içerik taşımakla birlikte, çoğunlukla insan ve yaşamı anlatan bir ağırlığı bulunmaktadır. 9. Karma sergimiz uzun süre Nazilli Devlet Hastanesinde açık kalacaktır” diye konuştu.