Ağrı Valisi Musa Işın’ın başkanlığındaki heyet, Türkiye-İran 5. Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı’na katılmak üzere İran’a gitti.
Gürbulak Sınır Kapısı’nda Bazergan Kaymakamı ve Maku Merkez Kaymakamı tarafından karşılanan heyet, Maku Fermandarı Şahin Alizade’yi makamında ziyaret etti. Türkiye ile İran arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesinin hem iki ülke hem de bölge ülkeleri için önem arz ettiğini kaydeden Maku Fermandarı Alizade, toplantının amacına ulaşması ve dostluk ilişkilerinin daha da gelişmesini umut ettiklerini açıkladı.
İran İslam Cumhuriyeti’nde sıcak bir ilgiyle karşıladıklarını belirten Ağrı Valisi Musa Işın, "Şu ana kadar ele alınan konuların sonuca ulaşması ve yeni hedeflerin ortaya konulmasını umuyoruz. Yapılan toplantının sadece ekonomik anlamda değil, sosyal ve kültürel anlamda da işbirliği sağlaması açısında önemi büyük. Tabi bu vesileyle Gürbulak Sınır Kapısı’ndaki ticari işbirliğinin arttırılmasına yönelik de girişimlerimiz olacak. İnşallah bu her iki ülkenin sınır illeri için de hayırlara vesile olur" diye konuştu.
Heyet, daha sonra Serdar Sarayı’nı ziyaret etti. İran İslam Cumhuriyeti’nin Hoy kentinde gerçekleştirilecek Türkiye-İran 5. Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı’na Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari illerinden yetkililer katılıyor.