Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan Ayvalık Tiyatro Festivali için sponsor aranıyor.
Ayvalık’daki sanat derneklerinin hazırladığı 6. Ayvalık Tiyatro Festivali için oluşturulan komite, çalışmalarını hızlandırdı. Ayvalık Tiyatro Festivali (ATİF) bu yıl, "Tiyatro emeğimdir ve özgürlüğümdür’ temasıyla 01-04 Mayıs tarihlerinde tiyatro sevenlerle buluşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ayvalık Belediyesi’nin desteklediği festivale çok sayıda Ayvalık esnafı ile ilçede faaliyet gösteren firmaların destek vermesini beklenirken, açılışa tiyatro dünyasının ünlü isimlerinin katılması bekleniyor.
Ayvalık Sanat Derneği bünyesindeki Sanat Fabrikası’nda basın toplantısı düzenleyen festival komitesi, programa katılmak isteyen tiyatro gruplarını değerlendirdiklerini ve bu yönde gelen başvuruları da titizlikle inceledikleri açıklandı. 4 günlük festival ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Festival Komitesi Başkanı Sadi Mastar, bu yıl 6.’sını düzenledikleri festivalin Ayvalık için oldukça büyük önem taşıdığını söyledi.
Kültür ve sanatın başkenti olmaya aday olan Ayvalık’ta gelenekselleşmeye başlayan bu tiyatro festivalinin ilçenin vizyonunu aydınlatacağına inandığını kaydeden Mastar, “Ancak Türkiye’nin dört bir köşesinden festival için gelecek olan tiyatro gruplarının festival süresince ilçemizde ağırlanması, konaklamaları ve benzeri masraflarını karşılayabilme noktasında sponsorlara ihtiyacımız var” dedi.
Bu yıl Ankara’daki engellilerden oluşan bir tiyatro topluluğunun da festivale katılmak istediğini kaydeden Sadi Mastar, Türkiye mozaiğinin tüm renklerini bünyesinde barındıracak festivale herkesi davet etti.