Karesi Kent Konseyi ve Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencilerinin işbirliği hazırlanan çevre temalı akademik çalışmalar belediye önünde paylaşıma sunuldu. Hazırlanan akademik çalışmalar şehre ışık tutacak.
Karesi Kent Konseyi ve Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencileri Dünya Çevre Haftasını kutladı. Karesi Kent Konseyi ve öğrencilerinin işbirliği ile çevre bilinci oluşturmak için hazırlanan çalışmalar Karesi Belediyesi’nin önünde paylaşıma sunuldu. Karesi Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Genel Sekreter Yücel Dağtaş, Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu Başkanı Ayla Güngör ve öğrenciler, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak ve çevrede sağlıklı bir yaşam oluşturmak için kolları sıvadı.
Karesi Kent Konseyi ve Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencilerinin; ’İçme suyu temininde kullanılan yüzeysel suların mevsimsel değişimi’, ’Plastiğin geri dönüşümü’, ’Ağır metallerin çevre ve insan sağlığı üzerine etkileri’, ’Hava kirliliğinin ekstrem meteorolojik koşullar altında incelenmesi’, ’Temiz hava eylem planı’, ’Kuyu sularında metal kirliliği’, ’Çevre bilinci küçük yaşta başlar’, ’Motorlu araçlardan kaynaklanan trafik gürültüsü ölçümü’, ’Evsel katı atık karakterizasyonu’, ’Katı ve tehlikeli atıkların yakılarak bertarafı ve enerji elde edilmesi’ ve ’İkizcetepeler barajı su bütçesi" konu başlıkları altında hazırladıkları akademik çalışmalar şehre ışık tutacak.
Sağlıklı bir çevre, daha temiz bir dünya için Karesi Kent Konseyi ve Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencileri bir araya geldiklerini belirten Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu Başkanı Ayla Güngör, çevredeki sorunların çözülmesine dikkat çekmek amacı ile Dünya Çevre Haftası etkinliği düzenlediklerini söyledi. Sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunluklarının çevre sorunlarının oluşmasına sebep olduğunu ifade eden Güngör, "Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Bu nedenle sürdürülebilir çevre politikaları ve yeni teknolojilere öncelik verilmelidir. Karesi Kent Konseyi Çevre Grubu olarak, toplumun tüm kesimlerini çevre konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek, olumlu ve kalıcı davranış değişiklikleri kazandırmak ve sorunların çözümünde bireylerin aktif katılımlarını sağlamak amacıyla çalışmalarımız sürekli devam edecek" dedi.