Altıeylül Belediyesi, Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği’nin Atatürk Parkı’nda düzenlediği sanat etkinliklerine destek oldu.
Atatürk Parkı’nda düzenlenen etkinliğe Balıkesir Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Şaban Akkol, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Büyükşehir Belediyesi Sanat Danışmanı İsmail Özkan, Altıeylül Belediyesi İl Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Elvan Göktepe, Altıeylül Halk Eğitim Müdürü Süreyya Eray ile Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Rafet Topalak ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte resim ve öykü yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray resim yarışmasında birinci olan Kadriye Kemal Gürel Anadolu Lisesi öğrencisi Kader Umutlu’ya başarı belgesini takdim etti. Etkinlikte müzik dinletileri, folklor gösterileri ile resim ve el sanatları çalışmaları yer aldı.
Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray yaptığı anlamlı konuşma ile büyük alkış aldı. Eray "Atatürk Parkı’ndayız ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sanat ile ilgili önemli sözüyle başlıyorum. Atatürk “Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz ama hepiniz sanatkar olamazsınız” diyor. Bu güzel etkinlikte Altıeylül Belediyesi’ni sizlerle buluşturan Dernek Başkanı Rafet Topalak’a teşekkür ediyorum. Belediye olarak sanata katkıda bulunmaktan mutluyuz. Sanat bir coşkudur aynı zamanda huzurdur. Sanat bir dünya, mutluluk, kavgadan uzak kalmaktır, sanat barıştır işte bu yüzden sanata destek oluyoruz” dedi.