Altıeylül Belediyesi 80 kırsal mahalleye 500 bin metrekare parke taşı döşeme çalışmasına başladı. Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, 6 kırsal mahalleyi ziyaret ederek, parke döşeme işlemlerini yerinde inceledi.
Altıeylül Belediyesi kırsal mahallelerdeki vatandaşların ayağını çamurdan kurtarıyor. 15 Mayıs 2015 tarihinde yapılan yeni ihale ile birlikte 500 bin m2 parke taşı 80 kırsal mahalleye indirilerek taş döşeme işi başladı. Yapılan ihale sonucunda 4 farklı firma kurduğu ekipler ile birlikte kırsal parke taşı döşeme işini tüm hızıyla sürdürüyor. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Çabuk, Belediye Meclis Üyesi Fikrettin Kocaman ve Fen İşleri Müdürü Yavuz Özaydın ile birlikte Karamanköy, Köylüköy, Aslıhantepecik, Paşaköy, Çayırhisar ve Aliağa mahallelerini ziyaret ederek, parke taşı döşeme çalışmalarını yerince inceledi. Başkan Kafaoğlu gittiği kırsal mahallelerde mahalle muhtarlarının ve vatandaşlarının memnuniyeti ile karşılaştı.
Başkan Kafaoğlu’nun ilk durağı Karamanköy Mahallesi oldu. Burada Muhtar Hüseyin Hoşafçı yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek Başkan Kafaoğlu’na teşekkür etti. Muhtar Hoşafçı “Daha önceden çok ciddi sıkıntılarımız vardı. Çamurdan yürüyemiyorduk. Ara sokaklar bitti, çocuk oyun parkı yapıldı. Mezarlık yolunun çalışması yapılıyor. Biz bu yoldan mezarlığa çamurlar içerisinden gidiyorduk” dedi. Başkan Kafaoğlu, “500 bin m2 parke taşı ihalesi yaptık. Geçen yıl 100 bin m2 parke taşı döşemiştik. Artık kırsal mahallelerimizde de, şehirde ne varsa o olacak demiştik. Bir taraftan çocuk oyun bahçeleri kuruluyor, diğer yandan da parke taşı döşeme işi sürüyor. Parke taşı döşeme işini 4 firmaya verdik ve bu firmalar da ekipler kurarak aynı anda çalışmalarını sürdürüyor. Her yıl bu çalışmalarımız arttırarak gideceğiz. Böylelikle kırsal mahallerimizdeki göçleri de engellemiş olacağız”
Ardından Köylüköy Mahallesine giden Başkan Kafaoğlu, çalışmaları inceledi ve daha sonra vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Kafaoğlu burada yaptığı açıklamada “Hizmetleri biz yapacağız. 4 yıl daha birlikteyiz. Her sene hizmetlerin üzerine koyarak gideceğiz. 5 yıl sonunda başladığımız hizmetleri bitireceğiz ama yeni ihtiyaçlar ortaya çıkacak, onları da çözeceğiz. Sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz. Biz ihale yaparken anahtar teslimi yaptık. Mahallelere kaldırımlar da yapıldı. Vatandaşları mutlu etmek bizim mutluluğumuz” dedi. Başkan Kafaoğlu’nun üçüncü durağı ise Aslıhantepecik Mahallesi oldu. Mahallede Muhtar Ahmet Karagöz “Taş döşeme işi devam ediyor. Daha önce parke taşları köyün girişine dökülür ve vatandaş kendisi döşemeye uğraşır ve sıkıntı olurdu. Şimdi sıkıntı bitti. Aslıhantepecik olarak artık göç almaya başladık” dedi. Başkan Kafaoğlu, “Bu iş ayrı bir iş. Profesyonellik istiyor. Vatandaşlar memnun, muhtarlar memnun. Ara sokaklara varıncaya kadar tüm sokaklar parke taşı olacak. Bu mahallede işin bir kısmı bitti, diğer kısımlar devam ediyor. Sahada çalışmaları yerinde gördük, denetledik. Aslıhantepecik geçtiğimiz günlerde güzel bir hayır yaptı, yeni camiinin ışıklandırmasını da belediye olarak yaptık” diye konuştu.