Ayvalık Belediyesi ilçedeki ibadethanelerin önce ilaçlamasını ardından da temizliğini yapıyor. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, camilerdeki temizlik çalışmalarını yakından takip ediyor.
Köyler dahil ilçede bulunan 40’ın üzerindeki caminin temizliğine başlayan Ayvalık Belediyesi bu işi ramazan ayından önce bitirerek vatandaşlarımızın daha hijyenik ve sağlıklı bir ortamda ibadetlerini yerine getirmelerini sağlayacak.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, yeni bir araç alarak ilçedeki camilerin halılarının yıkanmaya başlandığını bildirerek; “İlk olarak Altınova Orta Camii’nden ibadethanelerin temizliğine başladık. Belediyemizce temizlik işinde kullanılan cihaz 700 bar kuvvetinde basınçla su püskürterek halıların pisliklerini söküp atıyor. Büyük bir minibüsün içine konulan bu büyük makine ile camilerimizin temizliği yapılıyor. Ayvalık’ta köyler dahil 40’ın üzerinde camimiz var. Hepsinin temizliğini ramazan ayı öncesinde bitirmiş olacağız. Ayrıca ramazandan sonra da tekrar bir temizlik yapacağız. Camiler önce ilaçlanıyor ardından temizliği yapılıyor. Camilerimizi gerçekten hijyenik bir hale getiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Ayvalık Müftüsü Mehmet Emin Karataş, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e camilerde başlattıkları bu temizlik çalışmasından dolayı teşekkür etti.
Cami cemaatleri de bundan sonra daha temiz bir ortamda ibadetlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Allah Ayvalık Belediyesinden ve başkanımızdan razı olsun” dediler.