Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen okul öncesi ve temel eğitim birinci kademe okullara kuru üzüm dağıtımı başladı.
Ayvalık genelindeki ilkokul ve ana sınıflarında eğitim gören yaklaşık 4 bin 500 öğrenciye yönelik gerçekleştirilen 25 gramlık kuru üzüm paketlerinin eğitim ve öğretim dönemlerinden her hafta Salı ve Perşembe günleri öğrencilere verileceği bildirildi.
Bu kapsamda; Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, beraberinde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kazım İncel ile birlikte bu sabah Sakarya İlkokulunda ana sınıf ve 1. sınıf öğrencilerine kuru üzümleri kendi elleriyle dağıttı.
Minik öğrencilerin büyük bir memnuniyetle aldıkları kuru üzüm paketlerini hemen açarak büyük bir iştahla yemeye başlamaları ise tebessümlere neden oldu.
Sakarya İlkokulu Müdürü Zafer Olgun’un da hazır bulunduğu kuru üzüm dağıtımı ile ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen okul öncesi ve temel eğitim birinci kademe okullara yönelik süt dağıtımlarının her hafta Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri sürdüğünü de hatırlattı.
Müdür Bilen, bakanlıklar düzeyinde yürütülen program kapsamında, sütün dağıtılmadığı günler olan Salı ve Perşembe günleri minik öğrencilere kuru üzüm dağıtılacağını belirterek, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında, süt ve kuru üzümün yanı sıra yine minik öğrencilere incir dağıtımının yapılacağının müjdesini de vermeyi ihmal etmedi.
Projenin; Çocukların daha sağlıklı beslenmeleri amacını taşıdığı kaydedildi.