Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde üniversite kurulacağını açıkladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yaptığı açıklamada, “Hükümetimiz, YÖK ve Milli eğitim Bakanlığı nezdinde yaptığımız çalışmalarımız nihayet sonuçlandı. Daha önce de Balıkesirli hemşehrilerimiz ile paylaştığımız ve açıkladığımız Balıkesir’e mevcut üniversitemizden ayrı olarak Bandırma ilçemizi de üniversitesine kavuşturuyoruz. Evet, Bandırma Üniversitesi’nin kurulmasıyla ilgili karar Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Eğitim Komisyonu’nda onaylandı. Bandırma Üniversitesi kararı önümüzdeki hafta Meclise gelecek. Böylelikle Bandırma’mız üniversitesine kavuşmuş olacak. Ben buradan bu müjdeli haberi vermenin mutluluğunu tüm halkımızla paylaşırken tekrar Bandırma Üniversitesi’nin Bandırma ilçemize, Büyükşehir Balıkesir’imize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un verdiği Bandırma’ya kurulması kararlaştırılan Balıkesir’in ikinci üniversitesiyle ilgili müjde kamuoyunda büyük sevinçle karşılandı.