Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ticaret Odası’nı ziyaret etti.
Balıkesir Ticaret Odasını ziyaret eden Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu katılımcı belediye olarak sivil toplum örgütleri ve derneklerle sık sık istişarede yaptıklarını ifade etti. Kafaoğlu kış ayı dolayısıyla yolların bozulduğunu kaydederek Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde yol çalışmalarını hızlandıracağını söyledi. Kafaoğlu yaptığı açıklamanın devamında, “Balıkesir’de Büyükşehir Belediyesi ve merkezdeki iki belediyenin aynı partiden olması büyük avantaj. Birbirimize destek oluyoruz, istişareler yapıyoruz ve güçlerimizi birleştirip sinerji oluşturuyoruz. Trabzon mesela tek ve ikiye bölünmemiş. İki belediye olması iki ayrı beyin, iki ayrı çalışmayı ortaya koyuyor. Balıkesir açısından ciddi bir avantaj. Balıkesir’de güçlerin birleştirilmesi açısından iki belediye olması avantaj sağladı. Balıkesir oldukça büyük bir il, 18 bin metre kare yüzölçümü var, İstanbul’un 3 katı, Kocaeli’nin 4 katı. 20 ilçe ve 900’e yakın kırsal mahalle bulunuyor. Büyükşehir açısından Balıkesir oldukça büyük ve zamana ihtiyaç var. BASKİ sıfırdan kuruldu ve yeniden oluştu. Alo dediğiniz zaman ekipler hemen sıkıntılı bölgeye intikal ediyor, bu sevindirici bir şey. Bir taraftan yapılandırmalar diğer taraftan da projeler devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi emniyetin oradaki kavşak için zemin etüdünü bitirdi ve buradaki battı-çıktılar olacak. Devlet Hastanesi’ne dönen kavşakta da zemin etüdü bitti. Balıkesir köprülü kavşaklar ve battı-çıktılarla tanışacak” dedi.
Sosyal ve kültürel belediyeciliğe de büyük önem verdiklerini hatırlatan Kafaoğlu “Geçen yıl Ramazan ayında güzel bir iftar ve sahur programı yaptık ve vatandaşımız memnun kaldı. Bu yılda Ramazan ayında daha güzel
programlar yapacağız. GOP Mahallesi’nde Altıeylül Belediyesi Geliştirme Merkezi açıyoruz. Garip-guraba vatandaşlarımız buradan yardım alacak. 350 aile tespit edildi, bu vatandaşlar ALKART ile buradan alışveriş yapabilecekler” diye konuştu.
Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler belediyeyi yakinen takip ettiklerini ve çalışmalarını güzel bulduklarını kaydetti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ermişler “Güzel işler sabırla ortaya çıkıyor. Ekipler kuruldu daha güzel hizmetler önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Yatırımlar da çok önemli. Artık Büyükşehir Belediyesi, Karesi ve Altıeylül Belediyeleri ile birlikte daha güzel Balıkesir’i göreceğiz. OSB’de yer kalmadı. OSB değerli ve halen çevre bölgelere göre fiyatlar ucuz. Manisa, Bursa, Ankara, İstanbul doldu Balıkesir bu konuda avantajlı” dedi.