Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği Genel Kurul toplantısında göreve gelen Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Merkezi’nin çiçeği burnunda yönetiminin tanışma ziyaretleri sürüyor.
Bu kapsamda BOED’in yeni yönetimi; önceki gün Ayvalık İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne yönelik bir ziyaret gerçekleştirdi.
BOED Genel Başkanı Güler Çapraz Buyruk’un öncülüğünde gerçekleşen ziyarette; İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Aydın Birdar, konuk heyeti büyük bir konukseverlikle karşıladı.
Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette; Engelli Maaşları ve Engelli Bakım Ücretleri başta olmak üzere engellileri kapsayan yeni yasalar hakkında bilgiler alan BOED yönetimi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engellilere yönelik yapılacak her türlü yasal düzenleme ve yönetmelik hakkında bilgilendirilmek üzere İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile irtibat olmak istediklerini vurguladı.
Müdür Aydın Birdar’da ilçede yoksullar ve engellilere yönelik hizmet veren sivil toplum kurumlarıyla birlikte harekete ederek sorunların çözümünde aşama kaydedilebileceğine inandığını vurgulayarak, bu konuda elinden geleni yapmaya hazır olduğunu belirtti.