Balıkesir’in Edremit ilçesi Şehit Öğretmenler İlkokulu’nda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf Koç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sayın Hüseyin Acar ve İlçe Sağlık Müdürü Sayın İbrahim Burak Can’ın katılımları ile Millî Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü Okul Üzümü Dağıtım Programı kapsamında kuru üzüm dağıtımı gerçekleştirildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüseyin Acar öğrencilere kuru üzümlerin üretimden tüketime, tarladan bizlere ulaşana kadar geçirdiği aşamaları anlattı.
İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Burak Can kuru üzümün çocukların sağlıklı gelişimleri ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanmaları için tüketilmesi gerektiği hakkında öğrencilere bilgiler verdi.
Okul Üzümü Dağıtım Programı hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç “ Okul Öncesi ve Temel Eğitim Birinci Kademe Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı Programı kapsamında anaokulu, uygulama sınıfı ve temel eğitim birinci kademe (ilkokul) öğrencilerine Okul Sağlığı Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması ile yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması amacıyla okullarda kuru üzüm dağıtımına başlanıldığını, çocuklarımıza dağıtılacak sultani çekirdeksiz kuru üzümün 25’şer gramlık paketler olarak hazırlandığını, kuru üzüm dağıtımının Salı ve Perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün, toplamda ise 4 defa olarak planlandığını, ilçemizde 8258 öğrencinin bu hizmetten yararlanacağını” söyledi.
Kuru Üzüm Dağıtım Programı kapsamında ayrıca Karagözoğlu İlkokulu’nda yapılan kuru üzüm dağıtım törenine de İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Kaya katıldı.