Balıkesir Üniversitesi bünyesindeki Manyas Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri, önce kök hücre konusunda konferansı dinlediler, daha sonra ise kök hücre örneği verdiler.
Kızılay mobil kan aracı, bu kez Manyas MYO’da konuşlanarak, öğrencilerin kök hücre örnekleri ile kan bağışlarını kabul etti. Kök hücre kazanım uzmanı Ramazan Çiçek ve Aylin Alkan, Manyas MYO Konferans Salonu’nda öğrencilere kök hücre konusunda sinevizyon eşliğinde bilgi verdiler. Ramazan Çiçek, kök hücrenin önemine değinerek, “Ülkemizde 835 lösemi hastası nakil bekliyor. Lösemi hasta sayısı ülkemizde son on yılda yüzde 300 artmıştır. Bugün ABD’de 7.5 milyon, Almanya’da 5 milyon, İsrail’de ise 18-50 yaş arası nüfusun yüzde 98’den kök hücre örneği alınmıştır” diyerek, özellikle genç nüfusu kök hücre örneği vermeye davet ettiler. Konferans sonrası ise Kan ve kök hücre örneği bağışları için mobil araca giden öğrenciler, Kızılay ekibi doktor Nazan Özbek Gacal ile hemşireler Engin Şekercioğlu, Muhammet Oduncu ve Özlem Temiz tarafından sağlık kontrolleri yapılarak uygun olanların kök hücre örnekleri ile kan bağışları kabul edildi.
Gün içinde 40 öğrenci kök hücre örneği verirken, 35 öğrenci de kan bağışında bulundu. Kızılay Manyas Şube Başkanı Fikret Özyar, öğrencilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.