Balıkesir’in Edremit İlçesinde sosyal sorumluluk projesi olarak, bir grup öğretmen tarafından başlatılan “Askıda Çorba” uygulamasını tanıtmak amacıyla çekilen “ASKI” isimli kısa filmin ilk gösterimi lokantada yapıldı.
Edremit’ te görev yapan bir grup öğretmenin paylaşım ve yardımlaşma temelli projesine destek veren Körfez Lokantası sahibi Süleyman Kızılkurt ve Arif Kızılkurt iş yerlerinde bu projeyi hayata geçirdiler. Projenin temelini, imkanı olamayan insanlar için çorba parası ödenmesi ve ihtiyaç sahibi kişilerin ise ücretsiz olarak çorba içebilmesi oluşturuyor. Projenin bir diğer güzel yanı ise çorba parasını veren kişi ile ücretsiz olarak çorba içen kişinin birbirinden haberinin olmaması. Bir elin verdiğini diğer elin görmemesi ilkesine de uygun olan bu proje ile mümkün olan en fazla ihtiyaç sahibine ve öğrenciye ulaşılması amaçlandı.
Bir haftalık çekim ve montaj aşamasından sonra, proje destekçisi ve uygulayıcısı Körfez Lokantası’nda ilk gösterim yapıldı. Proje ve kısa film kısa sürede büyük beğeni ve ilgi topladı.