Tarım Kredi Kooperatifleri ortakları, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Balıkesir Bölge Birliğinin (TKK) Veteriner Hekimleri Odası ile yaptığı protokol sayesinde her türlü hayvancılık konusunda en üst seviyede veterinerlik hizmetlerinden faydalanabilecekler.
TKK Balıkesir Bölge Birliği Müdürlüğü Balıkesir, Bursa ve Çanakkale illeri Veteriner Hekimleri Odası başkanları ile protokol imzaladı. Hayvan besicileri için büyük önem arz eden protokole; Bölge Birliği Müdürü Vedat Altın, Bölge Birliği Müdür Yardımcısı Yakup Kocabıyık, Balıkesir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mustafa Yetkin, Bursa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Sinan Sağlam, Çanakkale Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Burhan Bağcı imzaladı.TKK Balıkesir Bölge Birliği Müdürü Vedat Altın, sahada büyük bir eksiklik olan hayvan üreticilerinin veteriner hizmetlerine ulaşmasının artık daha kolay olduğuna vurgu yaparak, büyükbaş, küçükbaş, kanatlı, arıcılık, balıkçılık, ev ve süs hayvanı, egzotik ve hobi hayvanları dahil iştigal eden Tarım Kredi Kooperatifi ortaklarının veteriner hekimlik hizmetlerinden en üst seviyede yararlanacaklarının altını çizdi.
Bölge Birliği Müdürü Vedat Altın ise ”Yapılan protokol gereği her Tarım Kredi Kooperatifi kendi sahasındaki veterinerler ile veteriner hekim hizmet alım sözleşmesi yapacak ve bu veteriner hekimlerin hepsini tüm ortaklarına bildirecek böylece Tarım Kredi Kooperatifinin ortağı hizmet sözleşmesi imzalayan istediği veteriner hekimi seçebilecek ve seçme hakkı olacak. Tarım Kredi Kooperatifine “veteriner hizmetlerinden faydalanmak istiyorum” taahhüdü verdikten sonra kendi seçmiş olduğu veteriner hekimden hizmet alacak. Bedelini asgari seviyede ortak ödeyecek ancak burada önemli olan üreticinin kendi veterinerini seçmesi, Bölge Birliğimiz, Kooperatiflerimiz ve Veteriner Hekimleri Odası kontrolünde usulüne uygun anında hizmet alabilmesidir. Bu hizmetin üreticilerimiz için büyük boşluğu dolduracağına ve çok faydalı olacağına inanıyoruz ” dedi.