Bartın Jandarma Komutanlığı tarafından ‘Engelliler Haftası’ nedeniyle düzenlenen programda 36 engelli 1 gün askerlik yaparak tezkere aldı.
Bartın 36 engelli Bartın İl Jandarma Komutanlığı tarafından ‘Engelliler Haftası’ nedeniyle düzenlediği programla bir günlük askerlik sevinci yaşadı. Sabahın erken saatlerinde birliklerine teslim olarak askerlik ortamını yaşayan engelliler için daha sonra yemin töreni düzenlendi. Yemin törenine Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkanı Cemal Akın, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle 300’e yakın vatandaş katıldı.
ENGELLİLER MEMMUN
Oldukça heyecanlı görünen engelliler törende, ellerini silahlara koyarak yemin etti. Yemin töreni sonrası askerler adına konuşan Jandarma Er Recai Bostancı, “Bizlerin topluma kazandırılması ve motivasyonumuzun artırılarak bilgi ve deneyimlerimizden faydalanılması açısından gerçekleşen temsili askerlik uygulaması bizleri oldukça mutlu etti. Biz ebu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.
TSK’YI YAKINDAN TANIDILAR
Bartın Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur ise şöyle konuştu: “Sizler bugün kahramanlığını dünyaya kabul ettirmiş tarihi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir günlük misafiri oldunuz. Milletinden aldığı bu güçle önüne çıkacak her türlü engeli aşacak imkan ve kabiliyete sahip, dünyanın sayılı ordularından birisi olan Türk Silahlı Kuvvetlerini yakından tanıdınız. Milletin bağrından çıkan ve onun ayrılmaz parçası olan Mehmetçiklerle silah arkadaşı oldunuz. Asıl önemlisi; sevdiklerinizin huzurunda, arkadaşlarınızın şahitliğinde, kutsal bayrağımız gölgesinde, arkadaşlarınızla omuz omuza, silahlarınıza el basarak yemin ettiniz. Ne mutlu sizlere ki, içtiğiniz bu yeminle en sıkıntılı zamanlarda mucizeler yaratan Türk Milletinin gururu, gözbebeği, kahraman Mehmetçikleri oldunuz. İçtiğiniz yemin kutlu, yolunuz ve bahtınız açık olsun”
Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri yapıldı. Halk oyunları ekipleri ile birlikte oynayan engelliler, törende renkli anların yaşanmasına neden oldu.