Bartın’da Lise 12. Sınıf öğrencilerine Kıbrıs’ta eğitim ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin burs olanaklarını konulu seminer verildi.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Turan Bartın Liseleri’nde YDÜ’ nün eğitim ve burs olanakları hakkında öğrencilere bilgi verdi.
YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Turan, öğrencilere KKTC’de eğitimin öğrenci ve velileri açısından oldukça yüksek kalite eğitim ve huzur ortamında olduğunu vurguladı.
Bartın’da okul müdürleri ve rehber hocalar tarafından çok iyi karşılandıklarını belirten YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Turan, öğrencilerin seminerlerde kendisini çok iyi dinlediğini söyledi.
Turan, seminerde öğrencilere; Yakın Doğu Üniversitesi’nin 1988 yılında kurulmasına rağmen, Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel’in üstün öngörüsüyle 16 fakülte 4 enstitü, 4 yüksekokul, 28 araştırma merkezi ve 160’dan fazla bölümüyle 109 farklı ülkeden 25 bin öğrencisine yüksek kalitede eğitim hizmeti veren KKTC’nin en büyük üniversitesi olduğunu anlattı.