AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ile İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Avrupa Parlamentosu tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir Demokrasi için Siyasi Kültürün Geliştirilmesi ve Siyasi Diyaloğun artırılması” konulu seminere katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e geldiler.
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Schaerbeek’teki Türk mahallesini ziyaret ederek Schaerbeek’in adeta küçük bir Anadolu olduğunu söyledi.
Belçika’da yaşayan Türklerle ilgili “Yürekleri Türkiye ile beraber atıyor” diyen Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “İş yerlerine baktığımız zaman, gerçekten insan kendini bir an Türkiye’de zannediyor. Buradaki iş yeri sahiplerini, hemşerilerimizi ve Türk vatandaşlarımızı selamladık. Onlara hal ve hatır sorduk. Onlarla sohbet etme imkanı bulduk. Burada UETD Belçika yöneticisi arkadaşlarımız bizlere mihmandarlık yapıyorlar. Buradakiler yıllar önce Türkiye’den göç edip burada ekmek parası için çoluk çocuklarının rızkları için gurbet eldeler. Aslında fiziken buradalar ama kalpleri ve yürekleri Türkiye ile beraber atıyor. Biz buna inanıyoruz. Türkiye’nin son zamanlardaki ilerlemesinden ve büyümesinden dünyada etkin bir güç olma yolundaki ilerlemesinden onlar da gurur duyuyorlar” diye konuştu.
“Vekillerimizin Belçika ziyaretleri esnasında buradaki vatandaşlarımızı ve esnafımızı ziyaret etmeleri UETD Belçika olarak bizleri de sevindirdi” diyen UETD Belçika Başkan Yardımcısı Taner İkiz ise, Belçikalı Türklerin Türkiye’deki seçimlerde oy kullanmaları gerektiğini belirterek, yaklaşan seçimlerle ilgili başarılar diledi.