Bartın’da gerçekleşen bilim fuarında öğrenciler hazırladıkları projeleri sergileme imkanı buldu.
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında Bartın Hendekyanı Ortaokulu’nda bilim fuarı düzenlendi. Öğrencilerin hazırladıkları projeleri sergilediği fuara Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç da katılarak bilgiler aldı.
Öğrencilerin yapmış oldukları deneyleri ilgi ile inceleyen Vali Azizoğlu; “Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından yaşayarak öğrenilmesinin sağlanması günümüzdeki bilimsel gelişmelerin geldiği noktada çok önemlidir” dedi.
Fuarın öğrencilerin ufuklarını da açtığını kaydeden Vali Azizoğlu, şöyle devam etti: “TÜBİTAK Bilim Fuarları”, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır.”