7 Haziran seçimleri kapsamında AK Parti Bartın Milletvekili ve adayı Yılmaz Tunç TOKİ’den ve Tuna Mahallesinde yaptığı mahalle toplantılarında destek istedi.
AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav, 22.Dönem Milletvekili Asım Kulak, eski il başkanlarından Yakup Ulupınar, Merkez ilçe başkanı Ali Eyüpustaoğlu, İl kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Belediye Meclis Üyeleri ve bazı teşkilat mensuplarının da katıldığı Hürriyet mahallelerindeki TOKİ konutları ve Tuna Mahallesindeki site toplantılarında vatandaşların ilgisi yoğun oldu.
“YENİ DÖMEMDE BARTIN BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK”
Milletvekili Tunç, Merkez Hürriyet Mahallesi ile Tuna Mahallesindeki sitelerde gerçekleştirilen toplantılarda yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında Türkiye’nin her alanda geliştiğini söleydi. Bartın’ın çok büyük hizmetlere sahne olduğunu söyleyen Tunç, tünelleri, okulları, kamu binalarını, yollar, TOKİ Konutlarını, üniversiteyi, yurtları, hastaneleri, barajları halkın göründüğünü belirterek gelecek dönemde de yeni projelerle Bartın’ın büyümeye devam edeceğini ifade etti.
AK Parti’nin 13 yıldan bu yana gerçekleştirdiği icraatlarla, Türkiye’de hayat kalitesini artırdığını, demokrasinin çıtasını yükselttiğini sözlerine ekleyen Milletvekili Tunç, 2002 yılından önceki 10 yılda Türkiye’nin koalisyonlarla büyük kayıplara uğradığını, bu kayıpların telafisinin AK Partili dönemde sağlandığını, Türkiye’nin ekonomiden sağlığa, emniyetten adalete, eğitimden tarıma, turizmden sanayiye her alanda büyük bir kalkınma sürecine girdiğini, Beldes Köydes TOKİ ve altyapı projeleri ile şehirlerin ve köylerin daha yaşanılabilir hale geldiğini, demokrasi, insan hakları ve hukuk devletinin güçlendiğini söyledi.
Milletvekili Tunç; “Muhalefet Bartın’da bir adet konut mu yapmış, hangi yüzle gelip buradan oy istiyorlar? AK Parti marka şehirler oluşturmak ve geleceğin Türkiyesini’ni inşa etmek için çalışıyor. TOKİ’nin sosyal konut programı kapsamında mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olamayan alt ve orta gelirli vatandaşlarımızı düşük taksitlerle ev sahibi yaptık. Türkiye’de, Cumhuriyet tarihinde rekor kırarak AK Parti iktidarında 615.844 konut yapıldı. Bartın’da da 1000’e yakın konut Hürriyet mahallesine inşa edildi” dedi.
TOKİ KÖPRÜSÜNE AÇIKLIK GETİRDİ
Milletvekili Tunç, Hürriyet mahallesini yakından ilgilendiren TOKİ Köprüsü için 20 Nisan 2012 tarihinde Kalkınma Bakanlığından 2,5 milyon TL ödeneğin Bartın İl Özel İdaresine aktarılmasını sağladıklarına dair ödenek makbuzu halka göstererek, Bartın ırmağının sit alanı olması nedeniyle koruma amaçlı imar planı yapılması gerektiğini, belediyenin ise 3 yıldan bu yana Koruma Amaçlı İmar Planı yapımını tamamlayamadığını söyledi.
Milletvekili Tunç, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün 11 Ağustos 2014 tarihli yazısında belirtilen ve gereği için Bartın Belediyesine gönderilen 7 adet eksikliğin giderilmesi istenmiştir. Bartın Belediyesi ise halen bu eksiklikleri yerine getirip, koruma amaçlı imar planını yapamamıştır eline yüzüne bulaştırmıştır, buralara gelip halkımıza yalan söylemeye halen devam etmektedirler” diye konuştu.