Kaynakçılık eğitimi için İtalya’ya giden Batman Meslek Lisesi Metal Teknolojisi öğrencileri Batman’a döndü.
Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülen bir Erasmus+ mesleki eğitim projesini daha gerçekleştirdi. Batman Mesleki Eğitim Derneği (MESLEĞİM-DER) desteği ve yerel ortaklığı ile yürütülen Batman Meslek Lisesi Metal Teknolojisi alanı kaynakçılık dalında eğitim gören 16 öğrenciyi teknik çalışmalar için 16 Nisan 2015 tarihinde 3 hafta için İtalya’ya göndermişti.
Öğrenciler, Avrupa’daki kaynakçılık mesleğine ilişkin tüm teknik uygulamalarına bizzat katılarak bilgi ve becerilerini artırdı. Eğitime katılan öğrenciler, Bizlerin el becerileri Avrupalılara göre çok geride değil, ancak onlar bize göre çok fazla uygulama yapıyorlar. Avrupalılar özellikle mesleki eğitimde daha az öğrenci grubu ile çalışma yapıyor. Bu durum daha iyi öğrenmeyi sağlıyorlar. Atölyedeki çalışma şartları ve makinesel imkanlar bize göre çok iyi idi, bizlere de aynı fırsatların verilmesi durumunda inanıyoruz ki onlardan çok daha çalışmalar yapabiliriz. Bu projemiz ile hem mesleğimize ilişkin yeni çalışmaları öğrendik hem de kültürel faaliyetlerle İtalya’yı gezip eğlendik. Bize bu fırsatı veren tüm büyüklerimize ve hocalarımıza çok teşekkür ederiz" dedi.
Proje kapsamında şimdiye kadar 56 öğrencinin mesleki eğitim görmeleri için Almanya ve İtalya’ya gönderildiğini ifade eden okul müdürü Necati Tunç, uygulanan projeye büyük destek veren başta Vali Azmi Çelik, projenin her aşamasında destek ve rehberlik eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, MESLEĞİM-DER Başkanı Ali Sayış ve koordinatörü Hüseyin Aksoy’a teşekkür etti.