Burdur’un Bucak ilçesinde bu yılki ekim ve dikim sezonunda 250 bin fidan ile 1 milyon tohum, toprakla buluştu.
Bucak Orman İşletme Müdürlüğü Bucak ilçesi Kuşbaba Köyü’nde fidan dikim töreni düzenledi. Kuşbaba Köyü Başkoz mevkinde gerçekleştirilen etkinliğe Bucak Kaymakamı İsmail Bayata, Bucak Belediye Başkanvekili İbrahim Satılmış, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Kuşbaba Köyü halkı ve orman çalışanları katıldı.
Bucak Orman İşletme Müdürü Mehmet Karabacak yaptığı açıklamada, ormanlara en büyük zararın insanlardan geldiğini vurgulayarak, "İnsanlar mutlaka ormanlardan faydalanacaktır. Bu faydalanma asla bilinçsiz bir faydalanmaya dönüşmemelidir. İnsanların bilinçsiz faydalanmaları, bilinçsiz hayvan otlatmaları, insan kaynaklı çıkan yangınlar ormanlarınızın zarar görmesine ve azalmasına neden olmaktadır" dedi.
Bu ekim sezonunda Bucak ve köylerine 250 bin kızılçam, karaçam, fıstık çam, selvi, akasya badem ve ceviz fidanı dikildiğini, 1 milyon sedir ve çam ağcı tohumunun toprakla buluştuğunu belirten Karabacak, yangın sezonun başlamasıyla birlikte tüm vatandaşları bilinçli olmaya ve yangınlara karşı çok duyarlı olmaya çağırdı.
Bucak Kaymakamı İsmail Bayata ise konuşmasında, "Ormanların atalarımızdan bize miras olduğu, emanete hıyanet etmemek, emanetin sahibi çocuklarımıza yeşil bir yurt, güzel bir çevre, doğa güzellikleri ile dolu bir vatan bırakmanın hepimizin asli görevlerinden olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.