Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk, Uluslararası Kadınlar Derneği üyelerini ağırladı.
BTSO Merkez Binası’nda gerçekleştirilen ziyarette konuşan Meclis Başkanı Topuk, Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapan Bursa’nın, Türkiye’nin 2023 hedeflerine de liderlik ettiğini söyledi. Osman Fevzi Efendi ve arkadaşları tarafından 1889 yılında kurulan BTSO’nun Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu olduğunu ifade eden Topuk, dernek üyelerine BTSO’nun projelerine ilişkin bilgiler verdi. BTSO olarak sivil toplum örgütleriyle işbirliği halinde olduklarını dile getiren Topuk, “35 bin üyeye sahip olan odamız, kentimizdeki sivil toplum kuruluşlarıyla da ortak çalışmalar yürütüyor. Bursa Uluslararası Kadınlar Derneği’nin kente önemli bir değer katacağına inanıyorum. Didem Yayla başkanlığındaki dernek, önemli bir görevi üstleniyor. Dernek, kadınlar arasında güç birliği oluşturuyor. Bu aynı zamanda ortak karar alma ve sinerji ortamını beraberinde getiriyor” dedi.
Bursa Uluslararası Kadınlar Derneği Başkanı Didem Yayla ise, 2009 yılında kurulan dernek bünyesinde 50’ye yakın üyenin bulunduğunu söyledi. BTSO’nun Bursa iş dünyasının en önemli temsilcisi olduğunu belirten Yayla, dernek olarak sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını da ifade etti. Didem Yayla, “Üyelerimize sunduğumuz hizmetlerin dışında sosyal sorumluluk projelerimiz de bulunuyor. Mesela, maddi durumu yeterli olmayan çocuklarımıza yönelik programlar düzenliyoruz” dedi.
Ziyaretin ardından Remzi Topuk, dernek üyelerine Meclis Salonu’nu gezdirdi. Ziyaret, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.