Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sanat Galerisi’nde izlenime açılan ‘Porselenlerle Yaşam 18. Yıl Özel Sergisi‘nden elde edilecek gelir ihtiyaç sahibi ailelere ve üniversite öğrencilerine verilecek.
Türkiye Yardımsevenler Derneği Bursa Şubesi yaptığı yardımları daha da artırmak için anlamlı bir sergiye daha imza attı. Türkiye Yardımsevenler Derneği Bursa Şubesi, Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sanat Galerisi’nde ‘Porselen ve Altın Kaplama’ sergisi düzenledi. Porselen sanatçısı Necla Çullu ve öğrencileri Sibel Yüksel, Dilek Duman’ın porselen eserleri ile Ayşe Olgaç’ın nano teknoloji ile altın ve gümüş kaplama eserleri, Ceyda Kalyoncu’nun çalışmalarının yer aldığı sergi geniş katılımla izlenime açıldı. Serginin açılışına Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Pınar Göz de katıldı. Macaristan’dan Fransa’ya Amerika’dan Türkiye’yi dünyanın tüm desenlerin yer aldığı porselen eserler ile altın ve gümüş kaplama eserler büyük ilgi gördü.
Sergide satılacak eserlerden elde edilecek gelir çoğu ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri ve dar gelirli aileler, yaşlılar ve çalışamayacak durumda olanlara destek için kullanılacak. Türkiye Yardımsevenler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Leyla Olgaç, çoğunluğu Tıp Fakültesi’nde okuyan 100 öğrenciye ve çok sayıda dar gelirli aileye de destek verdiklerini belirterek, "Bu sergiden elde edeceğimiz gelirle daha çok yardıma muhtaç olan kişilere ulaşmak istiyoruz" dedi.
Sergi 10 Mayıs günü kadar izlenime açık kalacak.