Genç Memur-Sen ve R4bia Platformu tarafından Türkiye genelindeki üniversitelerde yapılan kitap okuma eylemi, Uludağ Üniversitesi’nde de gerçekleştirildi. Genç Memur-Sen’liler terörü ve şiddeti kınadı.
Genç Memur-Sen ve R4 Platformu, Türkiye genelinde birçok üniversitede terörü kınayan eylemler gerçekleştirdi. Uludağ Üniversitesi’nde de Kültür Merkezi’nin önünde eylem yapıldı. "Sesini değil fikrini yükselt, kitabını kap gel" sloganıyla eylem yapan öğrenciler, Kültür Merkezi Mediko’nun önünde kitap okudu. Ardından Genç Memur-Sen Üniversite Başkanı Ömer Faruk Özbil açıklamalarda bulundu.
Özbil, "Üniversitelerimiz, ilmi kaygıların, insani değerlerin hayat bulduğu, irfanın ve hikmetin peşinde koşan, şuurlu ve erdemli gençlik yuvası olmalıdır. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit edenleri kınamak, maşa örgütlerin eliyle tezgahlanan bu alçak saldırıların milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliği bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yıkmaya yetmeyeceğini göstermek için buradayız. Bugün bütün Türkiye’de meydanlardayız. Gençliği bu şiddet sarmalından uzaklaştırmak için gençliğimizi kitap okumaya, karanlığa karşı bir mum yakmaya davet ediyoruz. Bütün gelişmiş ülkelerde üniversiteler, gelişimin lokomotifi, sosyal ilerlemenin ana eksenini belirleyen kuruluşlardır. Üniversitelerde şiddet ve terör dalgasının yayıldığı bu dönemde sessiz kalmanın bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülük olduğunu düşünüyoruz. Üniversite gençliğine, öğrenci kulüp ve konseylerimize ’Sesini değil, fikrini yükselt’ diyerek gençlerimize birlik olma çağrısında bulunuyoruz. Bu çağrı, büyük Türkiye yolunda emin adımlarla yoluna devam eden ülkemin, üniversite gençliğini, olaylar karşısında serinkanlı hareket etme ve aklın yörüngesinde sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Bu çağrı sana sevgili üniversiteli kardeşim! Geçmişini hatırla ve buradan ders çıkar. Şiddetle, kavgayla, terörle bugüne kadar kim kazandı? Bunu en iyi sen anlayabilirsin. Genç Memur-Sen ve R4bia platformumuza bağlı genç STK’lar adına her türlü saldırının karşısında dimdik duracağız" diye konuştu.