Bursa Giresun Dernekleri tarafından bu yıl 13-14 Haziran 2015’de Tuzaklı köyünde 20’inci düzenlenecek olan Otçu Göçü Yayla Şenliği öncesinde 13 Haziran Cumartesi günü Cumhuriyet Caddesinde saat 10.00’da yapılacak olan yürüyüşün hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğü belirtildi.
Giresun’un Kültür değerlerini ön plana çıkaran görseller ile Cumhuriyet Caddesinde yürüyecek olan Giresunlular, bölgede bulunan esnaflara da özel olarak hazırlatılan fındık ikramında bulunacak.
Cumhuriyet Caddesi Çancılar girişinde toplanıp, horonlar eşliğinden Şehreküstü meydanına kadar yürüyecek olan Giresunlular, yürüyüşte Giresun’a özgü kuş dili ile konuşup vatandaşları 20.Otçu Göçü Yayla Şenliğine davet edecek.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği etkinliğe yöresel kıyafetler, kuş dili, kemençe ve horonla Bursa’ya renk katacaklarını belirten Bursa Giresun Dernekleri Başkanı Adnan Kara, farklı bir gün yaşamak isteyen tüm Bursalı hemşehrilerini 13 Haziran 2015 saat 10:00’da Cumhuriyet Caddesi’ne beklediklerini belirtti.
20.Geleneksel Otçu Göçü Şenliğinin ve Giresun’un turizm değerlerinin tanıtılması için düzenlenecek olan yürüyüşe çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.