Özel Nilüfer Hacı Kemal Lisesi öğrencileri Romanya’daki İnfomatrix bilişim finalinde dünya üçüncülüğü kazandı.
Dünya genelinde 17 bin projenin arasından Amerika, Asya, Afrika ve Avrupa’da kıta elemelerinde derece alan 51 ülkeden en iyi 347 proje Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Infomatrix dünya finallerine davet edildi. Genç bilişimcinin geliştirdiği birbirinden ilginç projeler ile 14-18 Mayıs 2015 tarihleri arasında Romanya’da 13’üncüsü gerçekleştirilen İnfomatrix - 2015 Bilişim Olimpiyatları’na Özel Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi’nden 13 öğrenci katıldı.
Lise ve üniversite öğrencileri arasında düzenlenen olimpiyatlar Hardware Control, Computer Art, Robotics (mini sumo, line follower, lego sumo, lego sumo line), Short Movie ve Programing olmak üzere 8 kategoride yapıldı. Öğrenciler Line follewer kategorisinde ve Robotik kategorisinde 3 olmak üzere 6 projeyle finallere kaldı.
Birçok farklı katogorinin bulunduğu Infomatrix’te, Robotik dalında Mini Sumo ve Line Follower kategorisinde yarışan Nilüfer Hacı Kemal Lisesi öğrencileri, uluslararası alanda 3 başarıyı yakalayıp, 6 bronz madalya kazandı.
Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi Okul Müdürü Muzaffer Uzunoğlu, “2. yılımızda uluslararası alanda önemli bir başarı elde etmek bizi mutlu etti. Infomatrix 2015 ile okulumuza gelen ilk uluslararası başarı, bundan sonraki projelerimiz için büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Okulumuzu ve ülkemizi layıkıyla temsil eden yavrularımızı tebrik ediyoruz” dedi.