Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin hayata doğru bir şekilde hazırlanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz” dedi.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrenciler ile bir araya geldi. Ülkenin geleceğinin emanet edileceği gençleri hayata doğru bir şekilde hazırlamanın önemine vurgu yapan Edebali, “Bundan dolayı, gençlerle buluşup, onlarla bir arada olmamız, doğru iletişimi kurmamız şart. Gençlerin büyüklerden, büyüklerin gençlerden beklentilerini doğru olarak analiz etmemiz lazım. Bu yüzden gençlerle bu tür buluşmaları çok önemsiyorum” açıklamasını yaptı.
Yıldırım’da iletişim eğitimi veren bir öğretim kurumunun olmasının hem ilçe için hem de Bursa yerel medyası için önemli bir fırsat olduğunu işaret eden Edebali, “Biz de yerel yönetim olarak bu fırsatı değerlendirmek istiyoruz. Belediyemizin Basın ve Halkla İlişkiler Birimimiz ile okulumuz arasındaki iş birliğini güçlendireceğiz. Kısa süre içeresinde web tv hizmeti sunmaya başlayacağız. Burası başta olmak üzere, Basın Yayın Halkla İlişkiler Birimimizin kapıları ardına kadar öğrencilerimize açık. Öğrencilerimize burada sunacağımız uygulama fırsatları ile tecrübe kazanmalarına katkı sağlayacağız” diye konuştu.
AİLELERE ‘BASKI KURMAYIN’ ÇAĞRISI
Özgür ortamda yetişen bireylerin gelişime daha açık olduğunu ve kendilerini keşfetmekte zorlanmayacaklarını hatırlatan Edebali, “Baskıcı anlayışta yetişen bireylerde olumsuz durumlar oluşabilir ve kişilik bozuklukları meydana gelebilir. Bu yüzden ailelerin çocuklarını istedikleri kalıba sokmaya çalışmaları çok yanlış. Kendini keşfeden insan, başarıya giden yolun başındadır ve doğru yoldadır. Zorlukların olmadığı yerde başarıdan söz etmek mümkün değildir. Başarı, ancak zorluklar aşılınca gerçekleşir. Aileye bağlılık ve sevgi, topluma karşı sevgi, kültürümüzü yaşatma, değerlere sahip çıkma, tarihimiz, değerlerimiz, ecdadımız ve inançlarımız daha güçlü kişilik oluşturmada bize yardımcı olan unsurlardır” ifadelerini kullandı.
“EN AZ BİR SPOR BRANŞI İLE İLGİLENİN”
Yıldırım’da 250 bini aşan genç nüfusun Türkiye’deki 20 ilin toplam nüfusundan daha fazla olduğunu da dile getiren Başkan Edebali, “Bunun için yaptığımız gençlik merkezlerinde gençlerimizi bilgilendirmeye, gelişimlerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Yıldırım’ın birçok yerinde içinde kütüphanesi, internet erişimi, bilgisayarları ve psikologları bulunan merkezler oluşturuyoruz. Yine gençlerimizi spora teşvik ediyoruz. Her gencimiz en az bir spor branşı ile aktif olarak ilgilenmeli. Bedensel gelişim, okul faaliyetleri ile birlikte ruhen ve psikolojik olarak bizleri başarıya ulaştıran bir unsurdur. Bunu sağlamak adına Türkiye’nin en büyük spor komplekslerinden birisini yapıyoruz. Bu projelerimizle gençlerimizi başta madde bağımlığı olmak üzere kötü alışkanlıklardan koruma çabasındayız” şeklinde konuştu.