Bilecik merkez Bahçelievler Anaokulu bir ilki gerçekleştirerek, “E Twinning” projesi kapsamında miniklerin el becerileri ile yaptıkları eserleri sergiledi.
Bahçelievler mahallesinde bulunan okul binasında yapılan sergi açılışına, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in eşi Münevver Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç’un eşi Nesrin Koç, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın eşi Fatma Yağcı, kurum müdürleri, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
Tören öncesi açılış konuşması yapan Okul Müdürü Sevgi Uğurlu, Okul Koordinatör Öğretmeni Sezin Mercan ile 15 Mart 2015 tarihinde bu proje kapsamında çalışmaya başladıklarını belirtti. Uğurlu, “69 ortak ile başlanılan proje devam etmektedir. İlk aşamada sınıflarda oyuncaklar toplanarak kaldırılmıştır. Bu iki haftalık süreçte uygulama aşamasına geçilmiştir. Oyuncaksız bir sınıfta, verilen artık malzemelerle çocukların üretkenliklerini, dikkat konsantrasyon, el göz koordinasyonu sağlama ve sosyal becerilerini geliştirerek etkili iletişim kurmaları amacı ile uygun ortamlar hazırlayarak, çocukların iş birliği içerisinde özgün oyuncaklar ve ürünler oluşturmalarına fırsat verilerek bu süreçte yapılan ürünler sergilendi. Bu projede emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve her zaman yanımızda olan velilerine teşekkür ederim” dedi.
Konuşmanın ardından protokol üyelerinin kurdeleyi kesmesinin ardından proje kapsamında yapılan el işleri sergisi açıldı. Sergi açılışı sırasında okulunun minik öğrencileri misafirlere bayrak rondu ve ördek rondu ile keyifli dakikalar geçirtirken, minikler katılımcılardan büyük alkış aldı.