Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Cam, geçtiğimiz gün sitelerine minibüs girmemesinden dolayı yolu trafiğe kapatarak protesto eylemi düzenleyen TOKİ sakinleriyle bir araya geldi.
İstasyon Mahallesi’nde Güneş TOKİ Kurtuluş Sitesi sakinleri, site içerisine minibüs girmediği gerekçesiyle Bilecik-Bozüyük karayolunda toplanarak anayol ile site bağlantı yolunu trafiğe kapamışlardı. Olay yerine gelen Bilecik Belediyesi Zabıta Müdür Erdem Tetik, belediye olarak bu konuyla ilgili ilgilendiklerini, komisyon kurulunun bu sorunu kaldırmak için üzerinde çalışma yaptığını söyleyerek, en kısa zamanda Belediye Başkan Yardımcısı ile birlikte site sakinleri bir araya geleceklerini belirtmişti. Bunun üzerine Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, site sakinleriyle site lokalinde bir araya gelerek, Güneş TOKİ’de minibüslerin girmemesi gibi bir problem olduğunu belirtti. Can, “Biz 3 ay öncede geldiğimizde de aynısı soruldu. Biz bunlara kalıcı çözüm için hızlı tren ve aşağıdaki yaşam adasının planlanmasının içerisindeydi. Onlardan biz biraz sabır beklemiştik. Fakat geçen cumartesi arkadaşlar konuyu tam bilmedikleri için bunu kendileri toplanarak çözüm önerisi gibi düşünmüşler ama bizim zaten planlarımız içerisindeydi” dedi.
“YOL 2-3 GÜN İÇİNDE AÇILACAK”
Yol sorununu izah etmeye geldiklerini belirten Can, “Geldik arkadaşlara izah ettik. Bugün de zaten alanı gezdik. Bizim birkaç günlük yol güzergahının düzenleme şeyimiz var. Aynı zamanda hızlı tren, artı yaşam adası, havuzlar, kapalı spor alanlarına geçebilmeleri için burası bir merkez oluyor yol geçiş anında. Dolayısıyla arkadaşları hem bilgilendirelim diye geldik. Arkadaşlara anlattık izah ettik konuyu. Bir problem yok çözdük. Arkadaşlar konuyu tam bilmedikleri için bir de haklılar girişlerde sıkıntıları olduğu için. Sayın Başkanımıza da zaten izah etmiştik. Karayollarıyla arada bölme olduğundan dolayı açılma durumu yoktu. Biz arkadaşlara biraz sabretmelerini aşağıdan bir yol açacağımızı demiştik. O da bitti. Bir kaç gün içerisinde zaten yolu da açıyoruz orada. Zaten yol var sadece biraz iyileştirme noktasında zaman istedik 1-2 gün. Daha sonrada zaten hem hızlı trene geçiş yolu olarak hem de diğer noktada yollarımız açık olacak ve 2-3 içinde tamam problem yok” ifadelerinde bulundu.