Bozüyük’te ana cadde üzerindeki araç parkı yoğunluğunun düzene girmesi amacıyla uygulanacak ücretli park sistemi faaliyete geçti. Uygulamanın ilk günlerinde yol kenarlarında park eden araç yoğunluğu azalınca ilçe merkezindeki trafik de rahatladı.
6 Nisan 2015 Pazartesi gününden itibaren ana cadde üzerindeki Atatürk Caddesi, İsmet İnönü Caddesi ve Necatibey Caddesi’nde Belediye hizmet binasının önünden Emniyet Müdürlüğü kavşağına kadar olan bölgede ücretli park sistemi uygulanmaya başladı. Ücretli park sistemi hakkında bilgi veren Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, AK Partili Belediye Meclis üyeleri ile birlikte yaptıkları çalışmalar neticesinde böyle bir uygulamaya başladıklarını belirterek “Ana cadde üzerinde yaşanan trafik yoğunluğu vatandaşlarımızın hem canını hem da malını tehdit eder boyuttaydı. Bu tehlikeyi ortadan kaldırmak ve ana cadde üzerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla ücretli park uygulamasını hayata geçirdik. Vatandaşlarımız için ayrıca daha önce hizmete sunduğumuz belediye hizmet binamızın altında bulunan otoparkımız, tren garının yanında bulunan otoparkımız ve halde oluşturduğumuz otopark alanımız da sürücülerimiz için ücretsiz olarak hizmet vermeye devam edecek” dedi.
Saat 9:00 ile 19:00 saatleri arasında uygulanacak ücretli park sisteminde araç parklarının ilk 10 dakikası ücretsiz, 10 dakikadan sonra yapılacak parklarda ise saati 1 lira olarak uygulanacak. Ayrıca Pazar günleri ile dini ve resmi bayramlarda yapılan araç parkları ücretsiz olacak.
Yeni uygulama hakkında memnuniyetlerini belirten vatandaşlar ise, ana cadde üzerinde artık daha rahat hareket edebildiklerini, trafiğin de belli bir düzene girdiğini belirterek uygulama için Başkan Bakıcı’ya teşekkür ettiler.