Bilecik’te muhasebe çalışanlarına yönelik, işletmelerin denetime tabi olduklarında neler ile karşılaşacakları ve yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmek amacıyla “Uygulamalı Bağımsız Denetim Eğitimi” düzenlendi.
Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasında (TSO) Eğitim Salonu’nda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ümmühan Aslan ve Sakarya Üniversitesinden Prof. Dr. Selahattin Karabınar’ın bilgiler verdiği “Uygulamalı Bağımsız Denetim Eğitimi”ne, Bilecik’te faaliyetlerini sürdüren 23 firmadan 35 kişi katıldı.
Doç. Dr. Ümmühan Aslan, yakın gelecekte Bilecik sınırları içerisinde faaliyette bulunan işletmelerin bağımsız denetim kapsamına girmesi söz konusu olacağı belirtti. Aslan, “Bu eğitim, işletmelerimizin muhasebe departmanlarında çalışan ve önümüzdeki süreçte bağımsız denetime tabi olacak firmalar için bir farkındalık oluşturmayı hedeflemiştir. Eğitime katılanların vermiş olduğu dönüşler eğitimin kendileri için oldukça faydalı olduğunu ortaya koymuştur. Bundan sonra ki süreçte meydana gelecek ihtiyaçlar doğrultusunda eğitimlerin Bilecik TSO bünyesinde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi işbirliği ile sürdürülmesi hedeflenmiştir” dedi.
Sakarya Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Selahattin Karabınar ise, iki gün süren eğitim denetime tabi olan şirket çalışanlarının denetim esnasında kendilerinden istenen bilgilerin nedenini anlama ve sorgulama yönünde katkısı olduğunu kaydetti.
“EĞİTİME KATILANLARDAN OLUMLU DÖNÜŞLER ALDIK”
Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun ise, işletmeler için en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu dile getirerek, “Her fırsatta söylüyorum, çalışanlara yönelik eğitimler düzenlemeye önem veriyoruz. Düzenlemiş olduğumuz Uygulamalı Bağımsız Denetim Eğitimi ile de işletmelerimizin denetime tabi olduklarında neler ile karşılaşacakları ve yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmiş olduk. Eğitime katılanlardan olumlu dönüşler aldık. Bilecik TSO olarak bu tarz eğitimler ile hizmetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından eğitimi veren eğitmenlere plaketleri verildi.