Bingöl Belediyesi tarafından daha önce askıya çıkarılan İmar Revizyon Planı’na 696 itiraz dilekçesinin yapıldığını bildiren Belediye Başkanı Yücel Barakazi, vatandaşların yaptığı itiraz dilekçelerinin belediye meclisinde tek tek görüşülerek karara bağlandığını söyledi.
Bingöl Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında daha önce askıya çıkartılan İmar Revizyon Planı’na vatandaşların yaptığı itiraz dilekçeleri görüşüldü. Toplam 696 itiraz dilekçesinin tek tek okunarak görüşüldüğü toplantıda, konuyla ilgili itirazlar tek tek oylanarak karara bağlandı.
Konu hakkında açıklama yapan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Bingöl İli mücavir alan ve belediye alanı mücavir sınırları içerisinde kalan, ilimiz için büyük önem arz eden 1/5000 ve 1/1000 ölçekli revizyon+ ilave imar planının askı süresi 16 Şubat 2015 tarihi ile tamamlanmış olup, bu süre zarfında Yeni İmar Revizyon Planı’na yapılan 696 itiraz dilekçeleri Belediye İmar Komisyonumuz tarafından titizlikle incelenmiştir. Komisyonda incelenen dilekçeler Mart ayı Belediye Meclisi’nde görüşülerek 9-10 Mart 2015 tarih ve 16 sayılı Meclis Kararı ile 132 olumlu, 564 olumsuz olmak üzere değerlendirme yapılarak karara bağlanmıştır" dedi.