Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürü Naci Özdemir, Proje Destek Programı teklif süresinin 10 Nisan 2015 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ve son başvuru tarihi 20 Mart 2015 olarak belirlenen KOSGEB KOBİ Proje Destek Programı teklif süresinin 10 Nisan 2015 tarihine kadar uzatıldığını bildiren Özdemir, kurumsallaşma ve markalaşma konularında sunulacak projelerin 150 bin liraya kadar destekleneceği destek programından yararlanmak isteyen KOBİ’lerin, 10 Nisan 2015 gününe kadar www.kosgeb.gov.tr adresinden online olarak proje başvuru formunu doldurmaları gerektiğini kaydetti.
6. bölge illerinde destek oranının yüzde 60 olarak uygulanacağını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:
"Program kapsamında KOBİ’lerimiz tarafından en az 6, en fazla 24 ay olarak hazırlanacak projelere işletme başına 150 bin liraya kadar geri ödemesiz destek verilecektir. Çağrı kapanış tarihi, proje başvuru formunun işletme tarafından www.kosgeb.gov.tr üzerinden doldurularak onaylanması gereken son tarihi ifade etmektedir. Bu tarihten sonra sistem proje başvurularına kapatılacağından hiçbir şekilde proje başvurusu yapılamayacaktır. Proje başvuru formu www.kosgeb.gov.tr internet adresinden doldurulup çıktısı alınarak eki belgelerle birlikte KOSGEB Bingöl Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne verilecektir. Destek oranları, ‘1. ve 2. bölgelerde yüzde 50, 3., 4., 5. ve 6. bölgelerde yüzde 60 olarak uygulanacaktır. Bingöl ilimiz 6. bölgede olup, destek oranı yüzde 60’tır."