Bingöl Yeni Gün Yeni Umut Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Karlıova ilçesinde bulunan bir köy okulunda kütüphane oluşturdu.
Bingöl’de kısa süre önce kurulan Yeni Gün Yeni Umut Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, köy okulunda okuyan öğrencilerin temel bazı ihtiyaçlarının giderilmesi için kampanya başlattı. Şehir merkezinde yardımseverlerden giyim, kırtasiye ve oyuncak toplayan dernek üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda köy okulunu ziyaret etti.
KÜTÜPHANE OLUŞTURDULAR
Karlıova ilçesine bağlı Karlıca Köyü ilkokuluna giden üyeler, yardımseverlerden topladıkları malzemeleri öğrencilere dağıttı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kutlayan dernek üyeleri, topladıkları kitaplarla köy okulunda 300 kitaplı bir kütüphanenin oluşturulmasına yardımcı oldu. Etkinlik kapsamında bilgi veren Dernek Başkanı Muhammed Naif Barut, "Derneğimiz yaklaşık iki ay önce kuruldu. Kültürümüzü yaşatmak, yardımlaşmayı yaymak ve eğitime katkı sunmak amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu kapsamda, yaptığımız araştırmalar sonucu Karlıca köyünün kırtasiye, giyim, oyuncak yardımına ihtiyaç olduğunu gördük ve bu nedenle bu köyümüzü seçtik. Ayrıca yardım toplarken bizlere büyük destek sunan Bingöl esnafına teşekkürlerimizi sunarız" dedi.