Bitlis’in Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul servis şoförlerine yönelik “Geleceğimizi Taşıyoruz” adıyla verdiği trafik eğitim seminerleri sona erdi.
İki günlük seminer kapsamında Ahlat İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sadrettin Peker, şoförlerin araç içi ve araç dışında uyması gereken kuralları, bu kurallar ile çocuklara rol model olması hasebiyle okul servislerinin de eğitim ve öğretimin bir parçası olduğunu belirterek, taşımacılık yaparken daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Trafik Polisi Muhammet Bolat ise, servis şoförlerinin yaptığı işin önemini bilmeleri gerektiğine değinerek, ülkemizin gelecek yarınlarını taşırken öğrencilerin büyükler gibi davranılamayacağını, özelliklede servisten inişlerde ve servis içinde tehlikeli hareketler yapabileceklerini belirtti. Trafik Polisi Muhammet Bolat, yaşları ve gelişim psikolojisi gereği bu gibi davranışların olabileceğini hatırlatarak, servis şoförünün öğrencinin bu durumunu iyi bilerek, oluşabilecek tehlikelere karşı tedbirli olması gerektiğini ifade etti. Bolat, şoförün trafik kurallarına uymanın ve örnek olmanın yanında servis araçlarının eğitim ve öğretimin bir unsuru olduğunu söyleyerek, servis araçlarında olması gereken özellikler hakkında bilgi verdi.