Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Özel Kopuzlar Talebe Yurdu tarafından eğitim gören öğrenciler yararına kermes düzenlendi.
Kadınların özveriyle hazırladıkları el işleri olan yemek ve tatlı gibi yiyeceklerin yanı sıra giyim eşyalarının satışıyla düzenlenen kermese, ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Özel Kopuzlar Öğrenci Yurdu Müdürü Ramazan Gülerer, geleneksel hale getirilen ve bu yıl 6’ncısı düzenlenen kermes programında, gıdadan elbiseye, zücaciyeden kitap reyonuna kadar herkesin istifade edebileceği ürünleri halkın hizmetine sunduklarını söyledi.
Kermeslerin hayır çarşısı olduğunu dile getiren Gülerer, hayırlı nesiller yetiştirmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Amacımız talebelerimizin daha geniş ve teknoloji ortamda çalışmaları ve eğitimlerini sağlamak için bu ve benzeri gibi hayırseverlerimizin yurdumuza yardım amaçlı verdiği ürünlerin tekrardan halkımıza kalite ve ucuz olarak geri dönmesi güzel bir şeydir. Düzenlemiş olduğumuz kermesle yurdumuzda milli ve manevi değerlere sımsıkı bağlı kalacak, çağın bilim ve teknolojisinden kopmamış bir nesil yetiştirmektir. Yurdumuz sağlıklı ortamda hizmet etmektedir. Bu eser burada olduğu müddetçe hizmet etmeye devam edecektir. Halkımızla iç içe olma mutluluğunu içerisinde olup hizmetlerimizi halkımızla beraber yürütmeyi arzu etmekteyiz. Kermese emeği geçen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Kermesimize ilgi gösteren Adilcevaz halkına da teşekkür ediyorum." dedi.
Bayanların özveriyle hazırladıkları el işleri süs eşyaları, mahalli yemekler, tatlı ve pastaların ikram edildiği kermesin 1 hafta boyunca halka açık olacağı bildirildi.