Şehit yakını ve gazilerden Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir’e övünç madalyası takdim etti.
Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Düzce Şubesi üyeleri ile şehit yakınları ve gaziler, İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir’e, kalkışma gecesinde ki tutumu dolayısıyla övünç madalyası verdiler.
Ziyarette darbecilerin verdiği hukuksuz emirlere Albay Bilal Güvenir’in karşı çıktığını işaret eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Düzce Şube Başkanı Ayhan Metin "Türkiye genelinde yaşanan görevden almalarda Düzce İl Jandarma Komutanlığında bir tane dahi tutuklama olmamıştır. Bu Düzce’miz için gurur meselesidir. Düzce bu konuda tertemizdir. Şehit aileleri olarak sizleri ziyaret edip Türk Silahlı Kuvvetlerinin hem moral vermek hem de zedelenen onurunu bir nebze de olsa onarmayı arzuladık" dedi.
Metin, şehit yakınları ve gazilere Genelkurmay Başkanlığı ve diğer komutanlıklar tarafından yaptıkları fedakarlıktan ötürü onur ve devlet övünç madalyaları verildiğini belirterek, "Dernek üyeleri olarak komutanımızın ilk gecedeki dirayetli duruşu ile askerimizin moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla bize verilen övünç madalyasını takdim etmek istedik. Bugüne kadar sürekli şehit yakınları ve gazilere övünç madalyası veriliyordu, yaşananların ardından durumu tersine çevirerek biz vermek istedik" diye konuştu.
Albay Bilal Güvenir’de görevlerinin zor ve meşakkatli olduğunu bildirerek "Sizlerden aldığımız üstün bir moral, disiplin ile birlik ve beraberlik içerisinde yüce milletimize, devletimize ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne layık bir şekilde 15 Temmuz akşamı yaşananları yıkarak en kısa zamanda silahlı kuvvetlerimizin tekrar en güçlü seviyeye geleceğine yürekten inanıyorum. Buna sizlerin de inanmasını istiyorum. Bu coğrafyada ordusu güçlü olmayan devletler ayakta duramaz” dedi.
Konuşmaların ardından grup adına Dernek Başkanı Ayhan Metin, Albay Güvenir’e övünç madalyasını takdim etti. Albay Güvenir, madalyanın komutanlığın Şeref Köşesi’nde yer alacağını söyledi.