Akçakoca Belediyesi, Akçakoca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Akçakocalı hayvan severler el ele vererek, sahipli-sahipsiz tüm köpekleri aşılatıyor.
Akçakoca Belediyesinin 5 yıldır yürüttüğü sokak hayvanlarını aşılatma kampanyası, bu sene Merkez Cami karşısındaki Fedai Karabıyık parkında gerçekleştirildi. Yapılan aşıların Akçakoca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hayvanseverlere bedelsiz verildiği öğrenilirken, köpeklere yapılan kuduz aşısı ile iç ve dış parazit aşılarını Akçakoca belediyesinde görevli veteriner Ufuk Göktaş yaptı. Aşı çalışmasının yürütücülerinden İl yerel hayvan koruma görevlisi, çevre ve yaşam hakkı aktivisti ve HAYTAP gönüllüsü Neşe Perihan Kulak, belediyeye yaptıkları talep doğrultusunda, Akçakoca belediyesinin bu aşılama çalışmasını bir program olarak ele aldığını ve her yıl Nisan ayı içinde aşılama çalışmasını yürüteceğini söyledi.
"Yürüttüğümüz çalışmanın çevre il ve ilçelere örnek olmasını istiyoruz" şeklinde konuşan Kulak, "5 yıldır düzenli olarak yürüttüğümüz bu çalışma ile yılda ortalama 150-200 köpeğin aşısını yapıyoruz. Ayrıca kısırlaştırılmak üzere geçici hayvan barınağına toplanan 200 civarında köpeğin de düzenli olarak aşıları yapılıyor" dedi. Aşısı yapılmış olan hayvanlara 1 hafta boyunca çıkmayacak yeşil renkte bir boya sürüldü.